ERT 3 DSC_2561_20130613.jpg

Εργασιακή συνέλευση θα πραγματοποιήσουν, αύριο, Τετάρτη 10 Ιουλίου, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ3, για να συζητήσουν, με τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ τις εξελίξεις στο θέμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

 

Η συνέλευση θα γίνει στις 2 μ.μ., στην ειδική αίθουσα του κτιρίου της Ένωσης Συντακτών, που βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5. Θα προηγηθεί συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην αίθουσα του 1ου ορόφου.

Αναμένεται πως κύριο θέμα συζήτησης θα είναι οι προτάσεις που κατέθεσε ο υφυπουργός Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, στους εκπροσώπους των εργαζομένων κι αφορούν τόσο τον ενδιάμεσο φορέα, όσο και τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν τη συνέλευσή τους σήμερα το απόγευμα.

Ο κ. Καψής πρότεινε να προβλεφθεί η «προτίμηση» υποψηφίων με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ την τελευταία διετία-τριετία για την επιλογή των 2.000 εργαζομένων (περιλαμβάνονται οι 153 εργαζόμενοι των μουσικών συνόλων). Όσον αφορά τον υπολογισμό της αποζημίωσης, θα γίνει με βάση την πρώτη ημέρα πρόσληψης για το μόνιμο/τακτικό προσωπικό και με βάση την πρώτη ημέρα σύμβασης για τις συμβάσεις αορίστου χρόνου. Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη μη εφαρμογή του ορίου αποζημίωσης που ισχύει για το Δημόσιο (εξαίρεση από α.ν. 173/1967). Μάλιστα, υπογράφηκε τη Δευτέρα τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε ο υπολογισμός των αποζημιώσεων να γίνεται κατ΄ εφαρμογή του ν. 4024/2011 και για δημοσιογράφους της ΚΥΑ 2/17805/0022. Δηλαδή για το μόνιμο/τακτικό προσωπικό με βάση των πρώτη ημέρα πρόσληψης και για εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΣΙΑΧ) με βάση το ΠΔ 164/2004, λαμβάνεται υπόψη προϋπηρεσία από την πρώτη ημέρα της συμβάσεως αυτής (εκάστοτε τελευταίας) συν οιοσδήποτε άλλος χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται στη σύμβαση αυτή.

Οι περιφερειακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και κατά το μεταβατικό στάδιο με τον τελικό αριθμό να καθορίζεται βάσει του οργανογράμματος.

Σε ό,τι αφορά τις μεταβατικές συμβάσεις οι αποδοχές θα καθοριστούν με βάση την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία για το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου (ν. 4024/2011). Η προϋπηρεσία λαμβάνεται υπόψη για την κατάταξη στο εκάστοτε μισθολογικό κλιμάκιο (προϋπηρεσία με την έννοια της εργασιακής εμπειρίας).

Στο ερώτημα πως θα διασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΡΤ στο πρόγραμμα κινητικότητας (κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότησης) ενώ θεωρούνται για την κυβέρνηση ήδη απολυμένοι, ο αρμόδιος υφυπουργός απάντησε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για νομοθετική ρύθμιση.