Δύο μαιευτήρες-γυναικολόγοι καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης σε ποινή φυλάκισης 3 ετών ο καθένας, με αναστολή, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο από αμέλεια 37χρονης, τον Αύγουστο του 2007. 


Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης, όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης, με συμπτώματα αιμορραγίας από τον κόλπο, ταχυκαρδίας και υπότασης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο γιατροί, εκ των οποίων η μία το διάστημα εκείνο ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια της παραπάνω μαιευτικής κλινικής, ενήργησαν από κοινού καισαρική τομή, από την οποία γεννήθηκε πρόωρα το υγιές παιδί της.

Ωστόσο, η υγεία της επιδεινώθηκε, λόγω της συνεχούς αιμορραγίας, κατάσταση, που κατά το κατηγορητήριο, έπρεπε να αντιμετωπιστεί με επέμβαση ολικής υστερεκτομής. Αντίθετα, οι γιατροί κατηγορούνται ότι αποφάσισαν να διακομιστεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ενεργό αιμορραγία, με συνέπεια κατά τη διάρκεια της διακομιδής να πεθάνει. 

Απολογούμενοι, οι δύο κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται, χωρίς όμως να πείσουν το δικαστήριο, που τους έκρινε ένοχους.