Αναβλήθηκε, για την 1η Οκτωβρίου 2013, η δίκη των 28 στελεχών της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 


Οι 28 κατηγορούνται για απιστία και ηθική αυτουργία στο αδίκημα. Η υπόθεση αφορά την κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου και μεταξύ των κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνονται ο Διονύσης Ψωμιάδης (αδελφός του έκπτωτου Περιφερειάρχη Παναγιώτη), ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσαμασλής.

Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση, καθώς μια από τις συνηγόρους υπεράσπισης αδυνατεί να παραστεί στη δίκη, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Για την υπόθεση είχε γίνει έρευνα από Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, το πόρισμα της οποίας αναφέρει πως το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από την υπερκοστολόγηση για την κατασκευή του οδικού έργου, με το ποσό των 815.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα, οι υπερκοστολογήσεις έγιναν στη μελέτη, αλλά και στην κατασκευή του δρόμου.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στη δεκαετία 1997 -2007, κατά την οποία ο Διονύσης Ψωμιάδης είχε διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ εκτός από τους τρεις αιρετούς, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται πρώην υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών, της τότε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών.