Θα εφαρμοστεί και το 2014 το μέτρο της ελεύθερης στάθμευσης Ι.Χ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για τους κατοίκους της περιοχής. Αυτό αποφασίστηκε, σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.


Ως μόνιμοι κάτοικοι λογίζονται όσοι διαμένουν στην περιοχή  που περικλείεται από τις οδούς ΄Ιωνος Δραγούμη, Λεωφόρο Νίκης, Νικολάου Γερμανού, Αγγελάκη, Εγνατία(στους ζυγούς οικοδομικούς αριθμούς) η οποία χαρακτηρίζεται περιοχή Θ1 κι όσοι διαμένουν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Αγίου Δημητρίου (στους ζυγούς οικοδομικούς αριθμούς), Ίωνος Δραγούμη και Εγνατία  (στους μονούς οικοδομικούς αριθμούς), που χαρακτηρίζεται ως περιοχή Θ2.

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην 1η Δημοτική Κοινότητα. 

Για την προμήθεια των αυτοκόλλητων σημάτων κατοίκου και αυτοκόλλητων ολογραμμάτων θα διατεθούν, από το δήμο Θεσσαλονίκης, 12.000 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης δήλωσε ότι «η ελεύθερη στάθμευση των μονίμων κατοίκων θα συνεχιστεί καθώς είναι εντός του συνολικού σχεδιασμού και των μέτρων που εφαρμόζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, συνυπολογιζόντας την εξυπηρέτηση των δημοτών με τη βιώσιμη κινητικότητα και την απομάκρυνση των διερχόμενων  ΙΧ αυτοκινήτων που προκαλούν κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης».