Την ενοχή του Γ. Πολυμέρη, ο οποίος φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος του τρίτου από τα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας της Βόρειας Ελλάδας το λεγόμενο και κύκλωμα Πολυμέρη, αποφάσισε χθες το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. 

Παράλληλα έκρινε ενόχους άλλους 14 κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση, ενώ αθώωσε μόλις τέσσερις για τη συμμετοχή τους στο τρίτο κύκλωμα τοκογλυφίας. 

Συγκεκριμένα αποφάσισε να καταδικάσει τον Πολυμέρη σε 15 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη, καθώς και σε χρηματική ποινή 5.200 ευρώ. Επίσης σε 7 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε και συνεργάτης του γιατρός, μέλος της συμμορίας, ο οποίος εμπλεκόταν σε αρπαγή, τοκογλυφία κι εκβίαση, ενώ σε έξι χρόνια ένας τρίτος συνεργάτης του Πολυμέρη, για ένταξη στη συμμορία και τοκογλυφία. Να σημειωθεί πως και στους τρεις, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Για τους υπολοίπους 12 κατηγορούμενους, το δικαστήριο αποφάσισε να τους επιβάλει ποινές φυλάκισης από 2 χρόνια και τρεις μήνες έως τέσσερα χρόνια για συμμετοχή στην συμμορία και κατά περίπτωση για μεμονωμένες περιπτώσεις εκβίασης και τοκογλυφίας. 

Σημειώνεται, επίσης, πως το δικαστήριο επέτρεψε τη εξαγορά της ποινής επί 5 ευρώ την ημέρα σε έξι από αυτούς ενώ για στα υπόλοιπα μέλη, πλην των τριών αρχηγών, έδωσε τριετή αναστολή.
Νωρίτερα κατά τη διάρκεια τη δίκης, αν και η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν να διατηρηθεί για τον φερόμενο ως αρχηγό η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την κατηγορία σε πλημμέλημα και συγκεκριμένα στην κατηγορία της σύστασης συμμορίας.

Έτσι, μετά από αυτή την εξέλιξη ο φερόμενος ως αρχηγός, Γιώργος Πολυμέρης κρίθηκε ένοχος για συγκρότηση και διεύθυνση συμμορίας, τοκογλυφία, εκβίαση και απάτη, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στην οργάνωση και κατά περίπτωση για συμμετοχή σε τοκογλυφίες.