Τζάμπολ, σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki Maxibasketball 2013. 


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουλίου και διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών FIMBA, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Θα διεξαχθούν περίπου 500 αγώνες σε 15 κλειστά γήπεδα της Θεσσαλονίκης, όπου θα συμμετάσχουν 100 διαιτητές και 100 κριτές του αθλήματος.

Σήμερα δυο ελληνικές ομάδες, η A M35+ και η Β M35+ ρίχνονται στη μάχη. Η πρώτη, στις 2.15 στο PAOK SPORTS ARENA(γνωστό και ως Παλατάκι). Η δεύτερη στις 21.15 στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΛΑΘΡΟ, στη σάλα Νίκος Γκάλης. Δείτε, με κλικ εδώ, το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων.

33 χώρες συμμετέχουν
«Εφθασε η ώρα για την έναρξη των αγώνων. Μετά από μια διαδικασία ανάληψης της διοργάνωσης που κράτησε αρκετά χρόνια, ο ΣΒΚΘ και όλοι οι φορείς που βοήθησαν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να ιδρώνουμε τις φανέλες. 176 ομάδες από 33 χώρες με 3800 περίπου αθλητές θα συμμετάσχουν. Είναι τεράστια τα νούμερα αλλά θα αντεπεξέλθουμε. Ευχαριστώ την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων για την εμπιστοσύνη της και ελπίζουμε να γίνει μια γιορτή του μπάσκετ όπως την ονειρευόμαστε. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτή», είπε ο Πάρης Πετράς,  πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βετεράνων, o Αργεντίνος Ruben Rodriguez Lamas, ήταν στο πάνελ, σε ερώτηση για το αν επηρέασε την απόφαση για την ανάληψη της διοργάνωσης η οικονομική κρίση τόνισε: «Εμπιστευόμαστε απόλυτα την Οργανωτική Επιτροπή και τον κόσμο της πόλης και της χώρας. Πιστεύω ότι η διοργάνωση θα συμβάλει στο να ξεπεραστεί η κρίση καθώς οι χιλιάδες αφίξεις θα τονώσουν την τοπική οικονομία».

Η στήριξη του Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είναι σημαντική. Ο υπουργός Θόδωρος Καράογλου τόνισε: «Η μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη που έχει κατακτήσει πέντε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι η πόλη που ένωσε τους Ελληνες λόγω του αθλήματος. Πολλοί ήταν οι αθλητές της που με λαμπρή πορεία κράτησαν το μπάσκετ ψηλά. Η Θεσσαλονίκη δηλώνει παρών στα αθλητικά και τα κοινωνικά δρώμενα. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα αγκαλιάσουν τους αγώνες που θα μετατραπούν σε γιορτή του αθλητισμού».

Κάποιοι φίλοι ήρθαν απόψε απ' τα παλιά...
Ο πρώην άσος του Αρη, Μάριο Μπόνι, που θα συμμετάσχει στους αγώνες, ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όλους για την διοργάνωση. Αγαπώ την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Αισθάνομαι πολύ όμορφα καθώς θα συμμετάσχω για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Βετεράνων. Δήλωσα στην κατηγορία 50+ γιατί θα είναι πιο εύκολα για μένα. Εύχομαι καλή επιτυχία».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Βετεράνων για την δουλειά και την προσπάθεια που κατέβαλε για έρθει η διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία».


Μεγάλη δόξα του Αρη, ο Χάρης Παπαγεωργίου, είχε να πει: «Η πόλη χρειαζόταν μια τέτοια μεγάλη συνάντηση πολλών αθλητών από όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια στην Οργανωτική επιτροπή και τον Σύνδεσμο Βετεράνων για την προσπάθεια χρόνων που κατέβαλλαν. Είμαι πεπεισμένος για την επιτυχία».  

Μια από τις μεγάλες μορφές του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, ο 80χρονος και ενεργός βετεράνος Βύρωνας Αλεξιάδης, ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όλους για την μεγάλη διοργάνωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Παγκόσμια Ομοσπονδία καθώς η προβολή της χώρας και της πόλης στο εξωτερικό θα είναι τεράστια όπως και στους φορείς για την οικονομική συνεισφορά. Είμαι 80 χρονών και συστήνω σε όλους να μην σταματήσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό».