paok_metalist_0_2_20130730_01Ο κόσμος έλειπε από τον ΠΑΟΚ… Αυτός ο κόσμος που θα τον έσπρωχνε όταν έμεινε πίσω στο σκορ με ένα αυστηρό πέναλτι, δεν υπήρχε, χθες, στην Τούμπα…

Αντίθετα, 200 Ουκρανοί (και… Ουκρανές) τραγουδούσαν, γλεντούσαν και στήριζαν την ομάδα τους –κι ας μη καταλάβαιναν οι παίκτες της Μέταλιστ… γρι, αφού όλοι –εκτός ενός- είναι… άλλων εθνικοτήτων. Ακόμη και γιουχαΐσματα ακούστηκαν στην Τούμπα όταν ο ΠΑΟΚ ήταν στην επίθεση…

Μαγική εικόνα το α μέρος… Ο ΠΑΟΚ ήταν συνεχώς στην επίθεση, έχασε ευκαιρίες (το τετ α τετ του Αθανασιάδη στο 30’ από τη συρτή σέντρα του Λίνο… δε χάνεται) και ήταν αυτός που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αυστηρό πέναλτι που σφύριξε ο διαιτητής σε χέρι του Βίτορ(ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν είχε πρόθεση…) και γκολ από τον Ντέβιτς (στο 43’).

Ακόμη και στην εκτέλεση του πέναλτι, ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος: Ο Χακόμπο έπεσε σωστά, βρήκε τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να τη διώξει κόρνερ…

Το β μέρος, όμως, ανήκε στη Μέταλιστ. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ανέτοιμος, έμεινε από δυνάμεις και ήταν ό,τι πιο φυσικό ένα δεύτερο γκολ. Και τι γκολ… Ο Χακόμπο έκανε έξοδο στο… κέντρο –μήπως και προλάβει τον Νέβιτς- ο επιθετικός της Μέταλιστ του μοίρασε σακούλα και πλάσαρε από διαγώνια θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή (κοντά στο κόρνερ) για γκολ-χάι λάιτ.

Και πάλι ο ΠΑΟΚ είχε μια ευκαιρία να πάει με καλύτερο σκορ στη ρεβάνς. Το σουτ του Σαλπιγγίδη στο 88’, όμως, σταμάτησε ο τερματοφύλακας των Ουκρανών.

Μάλιστα, ο Δικέφαλος γλίτωσε τα χειρότερα, όταν στο 93’ ο φρέσκος Κριστάλντο πέτυχε τη ρίζα του δοκαριού.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ είναι, πλέον, ιδιαίτερα δύσκολη, για τη ρεβάνς. Κι ας έλεγε, μετά το παιχνίδι, ο προπονητής της Μέταλιστ, ότι ο επαναληπτικός είναι δύσκολος και, απλά, η ομάδα του έχει… παραπάνω πιθανότητες. Κι αυτό επειδή μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι πιο έτοιμος, όμως η Μέταλιστ έδειξε, απόψε στην Τούμπα, ότι είναι καλύτερη. Έτσι απλά. Για να μη χαϊδεύουμε αυτιά.

Για την Ελληνική ομάδα ξεχώρισαν οι Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης και Λίνο, ενώ για τους (κατ’ ευφημισμόν) Ουκρανούς ο Σόζα, ο Μολέδο κι ο Ντέβιτς.

Γκολ

Ντέβιτς 0-1(πεν.) 43’ 0-2 72’,

Κάρτες

Κίτρινες: 27’ Σαλπιγγίδης, 42’ Σούζα, 54 ‘ Μολέδο, 68’ Πάπα Γκουίγιε, 74’ Αθανασιάδης, 76’ Βίτορ

Κόκκινες:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας(54 Ολίσε), Γεωργιάδης(67’ Βούκιτς), Αθανασιάδης(76’ Νέσιτς), Σαλπιγγίδης

Μέταλιστ: Ντισλτζένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Μολέδο, Πάπα Γκουίγιε, Αθεβέδο, Έντμαρ, Τόρες, Σούζα(62 Μπλάνκο), Σόζα(91’ Κρασνοπόροφ), Μάρλος, Ντέβιτς(76’ Κριστάλντο).