Η τρίτη και τελευταία ημέρα του ράλι Ακρόπολις ξεκίνησε με το πρώτο πέρασμα από την ειδική «Πίσσια 1».>>> Αυτή είναι η πρώτη της ημέρας και ενδέκατη του αγώνα. Ο Αντρέας Μίκελσεν έκανε πραγματικότητα αυτό που είπε χθες, ότι δηλαδή, θα πιέσει τον Νάσερ Αλ Ατίγια για να ανέβει στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης.
Ο Νορβηγός ήταν ο ταχύτερος της ειδικής με χρόνο 8:13,7, τη στιγμή που ο οδηγός από το Κατάρ τερμάτισε ένατος. Ετσι, η διαφορά τους στη γενική κατάταξη μειώθηκε πλέον στα 15,8 δευτ. και υπολείπονται άλλες τρεις ειδικές για να δούμε αν θα καταφέρει ο Μίκελσεν να κατακτήσει την τέταρτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν πρώτη του νίκη σε ΕΔ στο φετινό ράλι Ακρόπολις.
Το δεύτερο καλύτερο χρόνο της ειδικής πέτυχε ο Ευγκένι Νόβικοφ που προσπαθεί να «πιάσει» τον Μίκο Χίρβονεν, οποίος εδώ τερμάτισε τέταρτος. Η διαφορά τους μειώθηκε στα 22,5 δευτ.
Ο Σεμπαστιέν Οζιέ ήταν ο τρίτος καλύτερος της ειδικής, τη στιγμή που ο πρωτοπόρος του αγώνα, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα έμεινε πέμπτος. Ο Φινλανδός έδειχνε πιο ήρεμος, χαλαρός και ικανοποιημένος από τη χθεσινή του προσπάθεια. Σήμερα δε θέλει να ρισκάρει και το μόνο που κάνει είναι απλά να βρίσκεται μέσα στις πέντε πρώτες θέσεις και να διατηρεί το ρυθμό του χωρίς να ρισκάρει.
Την ίδια στρατηγική ακολουθεί και ο Ντάνι Σόρντο, ο οποίος ήταν έβδομος σε αυτή την ειδική. Ο οδηγός της Citroen έχει συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση στον αγώνα, όπως και ο Τιερί Νουβίλ που είναι τρίτος. Ο Βέλγος δεν έχει καμία πρόθεση να πιέσει αφού τερμάτισε πίσω από τον Σόρντο.
Στην WRC2, o Ρόμπερτ Κουμπίτσα εξακολουθεί να προηγείται, είναι ενδέκκτος γενικής και με περίπου δύο λεπτά διαφορά από τον δεύτερο Πρότασοφ.

Πηγή Ναυτεμπορική