BOYTARIS MATIS_20101112_02«Να αποδέχονται –κι όχι απλά να ανέχονται- τη διαφορετικότητα», κάλεσε τους πολίτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε, σήμερα, για …»

την διοργάνωση του Thessaloniki Pride, το οποίο θα φιλοξενήσει η πόλη από τις 14 ως και τις 15 Ιουνίου.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «γελοιότητες» το ότι ο δήμος θέλει το φεστιβάλ για τουριστικούς λόγους και ζήτησε, από τους πολίτες, να επικρατήσει ψυχραιμία. «Γράφτηκε ότι εμείς υποστηρίζουμε το Pride, για λόγους τουριστικούς. Αυτή είναι η πιο γελοία αντίληψη που έχω ακούσει ποτέ μου», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη ο Θάνος Βλαχογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου του Thessaloniki Pride, τόνισε πως «ελευθερία μέσα σε τέσσερις τοίχους δεν είναι ελευθερία», ενώ ο Νίκος Χατζητρύφων, εκπρόσωπος της HomoPhonia Thessallniki Pride, δήλωσε πως το φεστιβάλ γίνεται για να δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούν άτομα με διαφορετικούς ερωτικούς προσανατολισμούς.

Μάτης: Να σοβαρευτεί η διοίκηση

Ο χαρακτηρισμός του Γιάννη Μπουτάρη, περί γελοιοτήτων σχετικά με το θέμα “τουρισμός” και “Thessaloniki Pride”, ήταν αιτία να απαντήσει, με γραπτή ανακοίνωση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην πράξη”, Χρ. Μάτης.

«Επειδή πολλοί απόρησαν πώς προέκυψε η αντίληψη αυτή, υπενθυμίζεται η πρώτη φράση της εισήγησης της διοίκησης για τη διοργάνωση του gay pride από το δήμο, η οποία ενεκρίθη στη συνεδρίασης της 2ας Ιουνίου 2013: “Το Thessaloniki Pride είναι μια πολυσυλλεκτική, ανοιχτή σε όλους και όλες, γιορτή της Θεσσαλονίκης. Προσβλέπει στην διεθνοποίηση της πόλης και στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων για συμμετοχή στο Pride”. Είναι προφανές ότι ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτηρίζει τη διοίκηση του, αλλά αυτό δεν αφορά την πόλη! Είναι καιρός η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να σοβαρευτεί! Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα ατομικά δικαιώματα για μία χούφτα ψήφους…», απάντησε ο Χρ. Μάτης.