water_04.jpg

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει, στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSτε το νερό» αύριο, Τετάρτη, 5 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος, στις 12 το μεσημέρι. …»

Σκοπός των μελών της οργάνωσης να «μπλοκάρουν την ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση της ΕΥΑΘ».

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού, θα διοργανώσει ανοιχτή λαϊκή συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη, 11 Ιουνίου, στις 7.30 το βράδυ, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Η Παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος επιλέχθηκε για να πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη η Ετήσια Ενημέρωση Αναλυτών για την ΕΥΑΘ στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η ενημέρωση γίνεται λίγες μέρες μετά την βεβιασμένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης και την εκχώρησή του σε ένα από τα δύο πολυεταιρικά σχήματα. Την ίδια ώρα η αντίθεση των πολιτών στην πώληση της ΕΥΑΘ καθημερινά μεγεθύνεται όπως και οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που απαιτούν την διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε οι πολίτες ελεύθερα να εκφράσουν την άποψή τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.