dimotiko_symboylio_02.jpg

Συμφωνία, με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, επικαλέστηκε, πριν από λίγο, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με την περίφημη παρέλαση των γκέι. …»

Ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι έχει επέλθει συμφωνία με τον μητροπολίτη, για να μη διέλθει, εφέτος, η παρέλαση από την οδό Βογατσικού και το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας από την Τσιμισκή ως την παραλιακή λεωφόρο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Γρηγορίου του Παλαμά.

Μάλιστα, απαντώντας στην ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Χρυσούλα Γιαταγάνα (είναι και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”), δήλωσε πως η Θεσσαλονίκη είναι ανοικτή πόλη και σημασία έχει η άποψη της πλειοψηφίας, που είναι πιο ισχυρή από την άποψη της δημοτικής συμβούλου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” (βουλευτής με τη ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης) Κ. Γκιουλέκας απάντησε ότι “η Θεσσαλονίκη του Πεντζίκη, ήταν πάντα ανοικτή πόλη και δεν άνοιξε τώρα, με τον Μπουτάρη δήμαρχο”. Κάλεσε, επίσης, τον κ. Μπουτάρη να αναλάβει την ευθύνη για την διοργάνωση της παρέλασης των ομοφυλόφιλων και “όπως δε ζήτησε την άδεια του δημοτικού συμβουλίου για τον αποκλεισμό του Μίκη Θεοδωράκη από την πλατεία Αριστοτέλους”, έτσι να αναλάβει την ευθύνη για την Pride Parade “και να μην αναζητεί άλλοθι, για να κατηγορεί εμάς για σκοταδισμό και να εμφανίζεται η παράταξή του ως προοδευτική”.