Μάντρα… κλοπιμαίων αποδείχτηκε ο καταυλισμός αθιγγάνων στην Περαία καθώς εντοπίστηκαν διάφορα κλεμμένα (ακόμη και κλεμμένο σασί φορτηγού) ενώ συνέλαβαν σχεδόν τους… μισούς για διάφορες παραβάσεις. …»

Η έφοδος έγινε το πρωί. Ελέγχθηκαν 52 άτομα καθώς και 51 Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα, ενώ διενεργήθηκαν 35 νομότυπες έρευνες σε οικίες και σε περιφραγμένους χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, 2 κινητήρες αυτοκινήτων, σασί προερχόμενο από Ι.Χ. φορτηγό, το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή του Πολυγύρου την 12/13-06-2013, άδεια κυκλοφορίας άλλου φορτηγού, το οποίο είχε κλαπεί την 31-05-2013 από την περιοχή των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, δυο κομμένες καρότσες αγροτικών οχημάτων και 37 κουτιά, που περιείχαν υλικά ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (πρίζες, καλώδια, λάμπες).

Συνολικά συνελήφθησαν 23 άτομα, εκ των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «κλοπή» σε βάρος 17 ατόμων, διότι έκλεβαν ρεύμα από κολώνα της ΔΕΗ.

Επίσης, συνελήφθησαν επιπλέον τρία άτομα για «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος», διότι σε έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, σε βάρος δυο εκ των οποίων σχηματίζεται δικογραφία και για «κλοπή» ηλεκτρικού ρεύματος.

Προσήχθησαν επιπλέον έξι άτομα, για εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας τους και προέκυψε ότι οι δύο ήταν υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στην χώρα μας ενώ σε βάρος τρίτου ατόμου εκκρεμούσε απόφαση για δικαστικά έξοδα.