aytokinhta_02.jpg

Πήγαν να ελέγξουν γιατρό, στο Κιάτο, για το αν έκοβε αποδείξεις και βρήκαν ότι είχε… τέσσερα πολυτελή Ι.Χ. με πινακίδες Βουλγαρίας! …»

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Το συνεργείο του ΣΔΟΕ πήγε στο σπίτι του γιατρού για να ελέγξουν περίπτωση φοροδιαφυγής και βρήκαν τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα στην αυλή. Τα πολυτελή αυτοκίνητα δεσμεύτηκαν από το ΣΔΟΕ.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ, όμως, έβγαλε κι άλλο λαβράκι: Στην αυλή βρέθηκαν τρεις πλαστικές υπέργειες δεξαμενές και μία μεταλλική δεξαμενή μέσα στο σπίτι που περιείχαν 5.500 λίτρα πετρελαίου (5.200 χρώματος γκρι-μαύρου και 300 χρώματος κόκκινου), «ενδείξεις που οδηγούν σε λαθραίο πετρέλαιο ναυτιλίας για κίνηση των πιο πάνω αυτοκινήτων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Άλλα συνεργεία του ΣΔΟΕ έκαναν έλεγχο σε 39 καταστήματα που πουλούν σουβενίρ γύρω από την Ακρόπολη και διαπίστωσαν ότι ένα στα τρία δεν εξέδιδε αποδείξεις.

Επίσης, έγινε έλεγχος σε 53 επιχειρήσεις στην περιοχή της Πάργας και διαπιστώθηκε ότι μία στις τρεις ή δεν εξέδιδε αποδείξεις, ή προωθούσε τη μαύρη εργασία.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.