xartis epikindinotitas_20130620.jpg

Σε βαθμό υψηλής επικινδυνότητας, για την εκδήλωση πυρκαγιάς, θα βρίσκεται, αύριο, η μισή χώρα! Κρήτη, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα, μέρος της Πελοποννήσου και Κυκλάδες είναι οι περιοχές αυτές, ενώ η Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με …»

τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας, θα βρίσκεται στη μέση κατηγορία, με κάποιες περιοχές, μάλιστα, να είναι στη χαμηλή κατηγορία.

Στο χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την κατηγορία του κάθε νομού. Όπως διαπιστώνετε, οι περιοχές με υψηλή επικινδυνότητα είναι αρκετές.

xartis epikindinotitas_20130620.jpg

Τι καιρό θα κάνει αύριο και μεθαύριο

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, για αύριο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερομκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για μεθαύριο, Σάββατο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί χωρίς αξιόλογη μεταβολή (22 ως 34 βαθμούς Κελσίου).