venizelos_pasok_01.jpg

Με εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. …»

Οι εκπρόσωποι των συνδέσμων του έθεσαν τα επείγοντα προβλήματα που απασχολούν τις βιομηχανικές επιχειρήσεις της περιοχής και ιδίως αυτά που συνδέονται με τις κρατικές ενισχύσεις, παλαιότερες εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου για δάνεια επιχειρήσεων, επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών και επιτοκίων και όλα τα συναφή θέματα.

Τους βιομηχάνους της Μακεδονίας και της Θράκης «καίει» ιδιαίτερα το θέμα των επιχορηγήσεων της Ε.Ε., τις οποίες, η Ένωση ζητά… πίσω! Όπως του επισήμαναν, τα θέματα αυτά επηρεάζουν καταλυτικά την υπόσταση εκατοντάδων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα και ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, όπως υπογράμμισε, παρακολουθεί τα θέματα αυτά από πολύ κοντά, λόγω και της θητείας του στο Υπουργείο Οικονομικών, ανέλαβε να τα συζητήσει με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, ώστε να προστατευτούν οι επιχειρήσεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό, γιατί «η προστασία των επιχειρήσεων συνιστά και προστασία των θέσεων εργασίας. Άλλωστε η ίδια η ευρωπαϊκή κοινοτική έννομη τάξη παρέχει δυνατότητες προστασίας προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της απασχόλησης», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου.