Για «ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του», για «υποταγή στη Μέρκελ»  και για «φλερτ με την ακροδεξιά» κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. ...
Απαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη τον χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» και τον κάλεσε για μια ακόμη φορά σε τηλεοπτικό διάλογο. 

Στην πλέον οξεία επίθεση του κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ, κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να έρθει, είτε σε τηλεοπτικό διάλογο, είτε στη Βουλή και να απαντήσει και για το κείμενο του ΔΝΤ, αλλά και για το πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος το περίφημο "success story". Δεν του φθάνει, όμως», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας «που είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης, λέει και ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του. Εκεί που χωρίς αντίλογο, βγάζει τη χώρα από την κρίση, συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, δηλώνει υποταγή στη Μέρκελ και επιβεβαιώνει ότι φλερτάρει με την ακροδεξιά». 

Σε μια συνολική κριτική προς τον πρωθυπουργό και απαντώντας στις σημερινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ποτέ η Δεξιά παράταξη, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν παρουσίασε τέτοια κατάντια. Ποτέ άλλοτε δεν φλέρταρε τόσο απροκάλυπτα με την ακροδεξιά», ενώ σημείωσε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα το αποδεικνύει. Έλλειμμα πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων, ψέματα, ύβρεις και απειλές». 

«Πότε λέει αλήθεια ο κ. Σαμαράς», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας; «Όταν έλεγε λάθος το πρώτο μνημόνιο ή τώρα που εφαρμόζει ένα μνημόνιο τρεις φορές χειρότερο από το πρώτο; Μας είπε: επεσήμανα τα λάθη αλλά τώρα κοιτάω μπροστά. Πού μπροστά κοιτάζει λοιπόν; Σε μια Ελλάδα κατεστραμμένη. Σε μια Ελλάδα αποικία χρέους. Χωρίς εθνική αξιοπρέπεια, χωρίς εθνική συνοχή».