Συμπόσιο για την παρουσίαση των πρακτικών του Συνεδρίου: «ο Αλέξανδρος, το Ελληνικό Κοσμοσύστημα και η Σύγχρονη Παγκόσμια Κοινωνία» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 21 και αύριο, Σάββατο 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. ...»


Το Συμπόσιο οργανώνει η «Ακαδημία Θεσμών και Πολιτισμών» και τελεί υπο την αιγίδα των Κοσμητόρων των Σχολών του ΑΠΘ: της Θεολογικής, Καθηγητή Μιχαήλ Τρίτου, της Φιλοσοφικής, Καθηγητή Μιλτιάδη Παπανικολάου και των Θετικών Επιστημών, Καθηγητή Σπύρου Παυλίδη.

Οι εργασίες του Συμποσίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της «Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών» και οι ώρες διεξαγωγής του είναι: την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 21 Ιουνίου από 19.00 ως 21.30 και τη δεύτερη ημέρα, Σάββατο 22 Ιουνίου από 09.30-14.30 και από 19.00 ως 21.30.

Το Συμπόσιο διεξάγεται με την σύμπραξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Νομισματικού Μουσείου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θ.

Κεντρικός σκοπός του Συνεδρίου είναι μέσα από μία εκ νέου ψηλάφηση της προσωπικότητας του Αλέξανδρου, του κατ” εξοχήν οικουμενικού Έλληνα, να επανεξετασθεί η ελληνική σύλληψη για την Οικουμένη, καθώς και οι δυνατότητες μίας σύγχρονης εφαρμογής της στον ταραγμένο κόσμο μας, τον πληγωμένο από την Νεοτερικότητα, την «επανασυγγραφή» της Ιστορίας των εθνών, τις θεωρίες της αποδόμησης, της «παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης» και τα Διευθυντήρια της παγκοσμιοποίησης.

Γλώσσες εργασίας του Συνεδρίου είναι η ελληνική, η γαλλική και η αγγλική.

Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Θεσμών και Πολιτισμών, www.academy.edu.gr