Με νωπές ακόμη τις υπογραφές των μελών του υπουργικού συμβουλίου στη νέα, δικομματική, κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα «μαχαίρια» βγήκαν για τα καλά με αφορμή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη ότι
για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μάλιστα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Δριβελέγκας, ζητούν άμεση αντίδραση από τον πρόεδρο του "κινήματος", Ευάγγελο Βενιζέλο!


Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέχρι πρότινος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννήματα, απάντησε με ιδιαίτερα σφοδρό τρόπο «στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη», τονίζοντας ότι «όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια».

Άναψε το τουίτερ

Σκληρή και η απάντηση του Κώστα Σκανδαλίδη, μέσω Τουίτερ: «Η Δημοκρατία είναι πράγματι μεγαλόψυχο πολίτευμα. Επιτρέπει σε έναν Βορίδη που την πολέμησε λυσσαλέα, να κατακρίνει τον Ηγέτη που την εγκατέστησε στην χώρα», τουίταρε ο πρώην υπουργός.

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά αντέδρασε με καυστικό τρόπο, επίσης μέσω του Twitter: «Εκπλησσομαι με την εκπληξη  για δηλωσεις Βοριδη. Αγαπητο μου ΠΑΣΟΚ δεν αρκει το απεταξαμην. Με αυτους συγκυβερνουμε...», έγραψε.

Περίπου παρόμοιο και το σχόλιο του Δημήτρη Παπαδημούλη, στο Τουίτερ: «Τους ενοχλούν οι επιθέσεις των χουντοδεξιών κατά του Αν.Παπανδρέου. Αλλά δεν έχουν καμμιά δυσκολία να συγκυβερνούν με ακροδεξιούς», έγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δριβελέγκας: Να μπει θέμα στο Σαμαρά

«Το περίμενα, ότι ο κ. Βορίδης, κάποια στιγμή, θα βγάλει τον πραγματικό του εαυτό», σχολίασε, μιλώντας στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας.

Ο κ. Δριβελέγκας ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο «να βάλει οπωσδήποτε το θέμα στην επόμενη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά». Και πρόσθεσε: «Δεν ανεχόμαστε τέτοιες προσβολές! Προσπαθούν να σπιλώσουν τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Δε θα τους περάσει! Πρέπει, όμως και η ηγεσία μας, να θέσει το θέμα»…

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «να μην παίζουν κάποιοι με τη δημοκρατική μας ευαισθησία και με τη χώρα. Γιατί αυτό κάνει η Νέα Δημοκρατία», είπε. Στην ερώτηση αν κινδυνεύει η συγκυβέρνηση από τέτοιου είδους συμπεριφορές, απάντησε: «Ας το σκεφτούν αυτοί που προκαλούν». Και υπογράμμισε πως «δε φθάνει να εξάρει ο πρωθυπουργός τη συνεργασία στο πλαίσιο της δικομματικής, ή της τρικομματικής, αλλά πρέπει να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου».

Για τις δηλώσεις της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Κοπά, που δήλωσε μέσω Τουίτερ ότι δεν εξεπλάγη από τα όσα είπε ο κ. Βορίδης και υπογράμμιζε τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας, απάντησε: «Τι ήθελε, δηλαδή; Να πάμε σε εκλογές»;

Στον δε Δημήτρη Παπαδημούλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, επίσης μέσω Τουίτερ, μίλησε για συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς, του θύμισε τις δηλώσεις Τσίπρα, ότι θα συνεργαζόταν και με το διάβολο, για το καλό της χώρας.