tsipras_aristotelous_20120615_01.jpg

Εκδήλωση με θέμα: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα: Δημοψήφισμα για τη σωτηρία του» θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 (Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος) στο Θέατρο Κήπου στις 7.30 μ.μ. …»

Την εκδήλωση θα στηρίξει με την παρουσία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έρθει, γι αυτόν το σκοπό στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση που οργανώνουν το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα μιλήσουν οι Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ και Τομάσο Φατόρι (Τommaso Fattori), ιδρυτικό μέλος της καμπάνιας που οδήγησε στο δημοψήφισμα για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού στην Ιταλία.

«Είμαστε βέβαιοι ότι αν η ΕΥΑΘ καταλήξει στα χέρια ιδιώτη, η τιμή του νερού θα αυξηθεί και η ποιότητά του θα πέσει σε χαμηλά επίπεδα». Αυτό υποστήριξε ο υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Στράτος Κερσανίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Ο κ. Κερσανίδης υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με την διεθνή εμπειρία η εμπλοκή ιδιώτη σε ύδρευση και αποχέτευση δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα. Το νερό πρέπει να είναι ένα ελεύθερο, δημόσιο, κοινωνικό αγαθό», συμπλήρωσε.