Με μπόρες θα περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αυτό, τουλάχιστον, αναμένει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με αποτέλεσμα οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας να είναι στη ...➽
μέση και χαμηλή κατηγορία κινδύνου, όσον αφορά την περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.


Όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη επικινδυνότητας που εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε επίπεδο υψηλής επικινδυνότητας είναι μόνον η Εύβοια, η Στερεά Ελλάδα, οι Κυκλάδες και περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου.



Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ περιμένει αίθριο καιρό, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κι ανέμους μεταβλητούς, εντάσεως 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, πάλι για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι και προς το απόγευμα, όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, με αύρες στα παράκτια το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με το Σάββατο.