kyrillos_anthimos_20130603_01.jpg

Απίστευτη κυκλοφοριακή συμφόρηση, αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δρόμοι κλείνουν ο ένας πίσω από τον άλλον, για να διέλθει η πομπή με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλο. …»

Ο Πατριάρχης θα μεταβεί στη Βέροια, για να παραστεί στα Παύλεια και, αύριο, θα γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού εκκλησίας, στο Άγιον Όρος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος έφθασε μετά τις 6 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Μακεδονία όπου έγινε δεκτός ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Στη συνέχεια χοροστάτησε σε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και μετά από τη σύντομη ανάπαυλα ξεναγείται σε δυο ιστορικούς βυζαντινούς Ιερούς Ναούς της πόλης (τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και τις κατακόμβες του Αγίου Δημητρίου).

Πλήθος πιστών βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου του Παλαμά για να υποδεχθεί τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο. Για λόγους ασφαλείας, η αστυνομική παρουσία εντός κι εκτός Ιερού Ναού, ήταν έντονη. Το παρών στη Μητρόπολη έδωσε και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Σε λίγο (στις 20:30) θα παραχωρηθεί δείπνο προς τιμήν του Πατριάρχη.

Την Τρίτη το πρωί, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών θα μεταβεί στην Ουρανούπολη συνοδεία του Μητροπολίτη Άνθιμου. Από εκεί θα περάσει με το καραβάκι στην Αθωνική Πολιτεία, όπου και θα παραμείνει τρεις ημέρες.

Ηγούμενοι, αντιπρόσωποι των είκοσι μονών του Αγίου Ορους και μέλη της Ιεράς Κοινότητας και της Ιεράς Επιστασίας θα υποδεχτούν τον προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας με κωδωνοκρουσίες και ψαλμούς, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί δοξολογία, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό.