Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, >>>με μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στα νότια ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται το Σάββατο. Από το απόγευμα ωστόσο, βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Αναλυτική πρόγνωση
Αττική Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή όμβρων κυρίως τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι στα βόρεια ενδέχεται να εκδηλωθεί καταιγίδα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ οι όποιοι από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και τα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα νότια τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 31 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: ανατολικολικοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ οι όποιοι βαθμιαία θα γίνουν βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών και βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Πηγή Ναυτεμπορική