Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ. Όπως μετέφερε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, ο υπουργός δεσμεύτηκε, για
άλλη μία φορά, όπως και το πρωί στη Βουλή, ότι θα επιδιώξει «να μην υπάρξουν απολύσεις στον τομέα της Υγείας».


Η ΠΟΕΔΗΝ αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα το όλο θέμα, αφού, από την συνάντηση, ήταν ξεκάθαρο πως «υπάρχουν μνημονιακές δεσμεύσεις», όπως είπε ο κ. Κετικίδης «για να ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας 1.250 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία». Πρόσθεσε πως, το ότι δεν έχουν, ακόμη, εκδοθεί, τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων, δημιουργεί επιπλέον ανησυχία στους εργαζόμενους και την ΠΟΕΔΗΝ.

Σε σημερινή συνάντηση, που είχε ο υπουργός Υγείας με τον νέο υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο τελευταίος δεσμεύτηκε πως, με την ένταξη των 1.250 εργαζόμενων στο καθεστώς κινητικότητας, θα εγκριθεί η πρόσληψη 400 ατόμων για νοσηλευτικό προσωπικό και 300 σε άλλες ειδικότητες.

Ο κ. Κετικίδης χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση στα νοσοκομεία όπου, όπως είπε «υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις πλέον και σε ανθρώπινο δυναμικό». Έκανε λόγο για χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό, τα οποία, «ουσιαστικά, κατήργησαν το πενθήμερο». Πρόσθεσε πως υπάρχουν φόβοι ότι νοσοκομεία θα κλείσουν –κι όχι, απλά, θα συγχωνευτούν- καθώς ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να χρωστά στα νοσηλευτικά ιδρύματα περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης είπε στους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ ότι για το 2014 θα υπάρξει περεταίρω μείωση 300 εκ. ευρώ στα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων και ζήτησε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας για να βρεθούν τα χρήματα αυτά.