ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ποιοί φεύγουν έως το τέλος Ιουνίου
Η εφημερίδα γράφει "τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν μετακινηθεί 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τη>>> μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας, έδωσε ο υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης".
ΕΘΝΟΣ: Κλειδώνουν οι πρώτες 2.000 απολύσεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασισμένη να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου είναι η κυβέρνηση. Πρώτο θέμα στον κύκλο των συζητήσεων που ξεκινά με την τρόικα είναι οι μετατάξεις και οι απολύσεις. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη στα χέρια του την έκθεση του επιτελείου του. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στη συνάντηση με τους αρχηγούς των κυβερνητικών κομμάτων".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ελπίδιος: Ολα θα ξεκινήσουν μετά την Πεντηκοστή!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ζούμε τα πολύ δύσκολα χρόνια, τα δύσκολα αποκαλυπτικά χρόνια, τα οποία θα μας φέρουν αντιμέτωπους -όλο τον κόσμο, όλη την ανθρωπότητα- με τον ψευδοπροφήτη και τον Αντίχριστο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύνταξη στο ΙΚΑ από 50 έως 58 ετών
Η εφημερίδα γράφει ότι "τρία σίγουρα και νόμιμα παράθυρα μπορούν να εκμεταλλευτούν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για να κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στο 60ό έτος, πέραν της δυνατότητας που έχουν για αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης που τους κατοχυρώνει για σύνταξη στα 60 με τις προϋποθέσεις που ισχύουν ως το 2012".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και αυτοί καλλωπίζονται
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μιλώντας στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός αντί θέσεων ουσίας επιχείρησε να ωραιοποιήσει τις διαταραγμένες σχέσεις στο εσωτερικός της τρικομματικής και έπλεξε το εγκώμιο των δύο εταίρων του, τονίζοντας ότι και «οι τρεις τραβάμε κουπί». Εκ παραλλήλου επιτέθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτώμενος εάν «μισούν την Ελλάδα» και προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες για «δεξιά στροφή», σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, κεντρώων και καραμανλικών".
ΕΣΤΙΑ: Αποκατάστασις της εμπιστοσύνης
Η εφημερίδα τονίζει ότι "όπως ετόνισε χθες στην Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, τώρα έχει πλέον αποκατασταθή η εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία. Και αυτό είναι πού σημαντικό επίτευγμα, αν αναλογισθή κανείς πώς και γιατί η χώρα μας έφθασε στην κατάρρευση".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Μετωπική με δύο... γλάστρες
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την τακτική της ακραίας πόλωσης επιλέγει ο Αντ. Σαμαράς στον δρόμο για το τακτικό συνέδριο της Ν.Δ., στα τέλη του μήνα. Από τη Θεσσαλονίκη, έκανε την αρχή, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι φταίει για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, μέχρι και για τους νεοναζί. Με σκληρές εκφράσεις απάντησε ο Αλ. Τσίπρας στην επίθεση του Αντ. Σαμαρά: χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κονοβουλευτικό λιποτάκτη», τον εγκάλεσε για ψεύδη και συκοφαντίες και πρόσθεσε πως «αν θεωρεί ότι θα καταφέρει να σωθεί κρυπτόμενος, είναι πολύ γελασμένος»".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Αντώνης-Αλέξης και τώρα οι δυο τους
Η εφημερίδα γράφει "η επίθεση Σαμαρά κατά Τσίπρα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τον κατέταξε στην αντιπαράθεση των άκρων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο ένα άκρο βρίσκεται η Χρυσή Αυγή και στο άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα ο Τσίπρας τον χαρακτήρισε κοινοβουλευτικό λιποτάκτη και παράφρασε το success story (ιστορία επιτυχίας) σε disaster story (ιστορία καταστροφής)".
ΤΑ ΝΕΑ: Με κίνητρα η έξοδος από το Δημόσιο
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σχέδιο οικειοθελών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων με τη θέσπιση κινήτρων όπως η εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο να καλύψει τον αριθμό των 4.000 αποχωρήσεων έως το τέλος του έτους βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Η χώρα κερδίζει τη μάχη
Η εφημερίδα επισημαίνει "αισιοδοξία Αντ. Σαμαρά για νέες επενδύσεις και έξοδο της οικονομίας από την κρίση. Σταθεροποιούμε τη χώρα και αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της. Επίθεση από τη Θεσσαλονίκη στους «επαγγελματίες» της καταστροφής".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τα επτά κρίσιμα θέματα στην ατζέντα της τρόικας
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μη εξυπηρετούμενα δάνεια και νέες αλλαγές σε εργασιακό και ασφαλιστικό τοπίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο πακέτο επτά καυτών θεμάτων της «συμπληρωματικής» ατζέντας της τροικας για τη διαπραγμάτευση που ξεκινά σήμερα με την κυβέρνηση. Τις συζητήσεις, μετά την πρόσφατη ρήξη ΔΝΤ και Ε.Ε., θα ανοίξει ένα πακέτο μέτρων, όχι απαραίτητα νέο, αλλά σίγουρα πρόσθετο και κατά περίπτωση και επώδυνο".
ΚΕΡΔΟΣ: Η νέα ατζέντα της τρόικας
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα δημοσιονομικά, οι αποκρατικοποιήσεις, η αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα και των μη βιώσιμων τραπεζών αλλά και μία «ειλικρινής» εξέταση του κατά πόσο και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει ένα κάποιο ενδεχόμενο φορολογικών ελαφρύνσεων είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τις νέες συναντήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα από σήμερα".

Πηγή: ΑΜΠΕ