HPIM0582.JPG

Με το… στόμα ανοικτό έμεινε ομάδα Κινέζων δημοσιογράφων που επισκέφθηκε, τις τελευταίες ημέρες, τη Βόρεια Ελλάδα. Διαπίστωσε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα! …»

 

Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν, σήμερα, τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου, παραδέχτηκαν πως δεν περίμεναν να δουν τέτοιες φυσικές ομορφιές στη Βόρειο Ελλάδα. Όπως είπαν, γνώριζαν για τη Ρόδο, την Αθήνα, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα και τη Μύκονο, όμως διαπίστωσαν πως η Ελλάδα έχει κι άλλες γωνιές που θα μπορούσαν να προσελκύσουν τουρισμό υψηλής ποιότητας.

HPIM0578.JPG

-Ομορφιές διαθέτουμε. Έργα υποδομής έχουμε για να προσελκύσουμε υψηλό τουρισμό στη Βόρειο Ελλάδα, ρώτησα τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, σήμερα;

“Έχουμε αξιόλογες τουριστικές μονάδες, που τις ζηλεύουν οι πλέον πολυτελείς τουριστικοί προορισμοί”, απάντησε ο υπουργός. Και πρόσθεσε: “Και ανοίγουν κι άλλες. Στη Νέα Ποτείδαια, για παράδειγμα, εγκαινιάστηκε πριν μερικές ημέρες μια υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα Ρωσικών συμφερόντων. Μάλιστα, όπως διαπίστωσα ο ίδιος, έχει πληρότητα 100% για όλο το καλοκαίρι! Πιστεύω ότι η μία αυτή μονάδα θα φέρει κι άλλες –κι αυτό είναι που θέλουμε”.

Όσο για τους Κινέζους δημοσιογράφους, εκτός από τις πανέμορφες γωνιές της Χαλκιδικής και της Καβάλας, διαπίστωσαν πως η Βόρεια Ελλάδα έχει πλούσια ιστορία. Μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τις αρχαιότητες της Πιερίας και της Ημαθίας κι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τον επιβλητικό Όλυμπο.