koyloyra_perifereiaki_agora_2013_01Το ζήτημα της αξιοποίησης της Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας και της πραγματικής στήριξης της αγροτικής παραγωγής με τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα της «Αμάλθειας», θα συζητηθεί, σήμερα, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. …»

Το θέμα έθεσε, με επερώτησή του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης “Οικολογία – Αλληλεγγύη”, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Στην αναλυτική επερώτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος της «Οικολογίας- Αλληλεγγύης» καταλογίζει ευθύνες σε όσους σπατάλησαν τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για να καταλήξουν σήμερα οι κτηριακές υποδομές της Αγοράς να είναι ένα κουφάρι. Και ενώ θα μπορούσε, σε συνεργασία με τους φορείς, η Αγορά «να αποτελέσει εξαγωγικό και διαμετακομιστικό κέντρο νωπών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων και έκθεση γεωργικών προϊόντων για τη Βαλκανική και Παρευξείνια Ζώνη και άλλες αγορές», όπως πρόβλεπε ο νόμος του 1997.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η απευθείας ανάθεση του έργου ύψους 30.000 ευρώ, για την ανάλυση νερών και λυμάτων στη Χαλκιδική, το θέμα του φυτοπλαγκτού στη θαλάσσια περιοχή Κλειδίου Ημαθίας, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης και η εκκαθάριση της Αναπτυξιακής Εταιρίας Νομαρχιακή Επιχείρηση Θεσσαλονίκης ΝΕΘ Α.Ε.