geni_tzami_03.jpg

Την πραγματοποίηση τριών εικαστικών εκθέσεων σε τρεις ξεχωριστούς εκθεσιακούς χώρους ενέκρινε σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά την 11η τακτική συνεδρίασή του. …»

Μια από τις εκθέσεις ανήκει στους πτυχιούχους της Σχολής Καλών Τεχνών, μια μας δίνει τη ματιά ενός… Κοσσοβάρου και η τρίτη είναι μια επιβλητική εγκατάσταση από χαρτί!

Συγκεκριμένα, το τμήμα της Δημοτικής Πινακοθήκης και Εικαστικών Τεχνών της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων προτίθεται να διοργανώσει τις ακόλουθες εκθέσεις:

  • Από 25 Ιουνίου έως  25 Ιουλίου 2013 στην Casa Bianca

Έκθεση έργων χαρακτικής των πτυχιούχων του Εργαστηρίου Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Ειδικότερα, θα παρουσιασθούν οι πτυχιακές εργασίες των τελειόφοιτων του Εργαστηρίου Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., οι οποίες εκπονήθηκαν με επιβλέποντα τον καθηγητή κ. Ξενή Σαχίνη, και προβάλλουν, μέσα από την ποικιλομορφία των τεχνικών μέσων και την ατομική θέαση των συμμετεχόντων, πλούτο και καινοτόμο έκφραση.  

  • Από 19 έως 30 Ιουνίου 2013 στο  Γενί Τζαμί

Έκθεση φωτογραφίας του καλλιτέχνη Artan Korenica, από το Κόσσοβο. Η έκθεση περιλαμβάνει 30 φωτογραφίες διαστάσεων 50χ70 εκ., με τίτλο “Don΄t look down on me” και θέμα όψεις των κοινοτήτων  Ρομά, Ασκαλί και Αιγυπτιακή του Κοσσόβου. Η έκθεση αποτελεί συνέχεια και ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου που είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο τον προηγούμενο Μάιο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Νίκου Ζάικου, με τίτλο “Λησμονημένο Ολοκαύτωμα” για τα θύματα των Ρομά στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

  • Από 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2013 στο  Αλατζά Ιμαρέτ

Παρουσίαση της πτυχιακής του καλλιτέχνη Στρατή Ταυλαρίδη, μία επιβλητική  εγκατάσταση σε μεγάλη διάσταση, φτιαγμένη από χειροποίητο χαρτί.

Με αφετηρία έμπνευσης τον τάφο του βασιλιά Φιλίππου Β΄, ο καλλιτέχνης κατασκευάζει ένα ιδιότυπο ταφικό μνημείο, στο οποίο προβάλλει τις σκέψεις του για τη ζωή και το θάνατο.