ert3_01[3].jpg

Στο κτίριο της Λ. Στρατού έχει μεταφερθεί η συνέλευση των δημοσιογράφων στην κρατική ραδιοτηλεόραση, την οποία συγκάλεσε, σήμερα, η ΕΣΗΕΜ-Θ, μετά τις δραματικές εξελίξεις στην ΕΡΤ. …»

Αφορμή στάθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και που ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο προσωπικό των δημοσίων εταιρειών και των οργανισμών.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν, αρχικά, στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5 και, αφού πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις στην Αθήνα, αποφάσισαν να μεταβούν στις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου Στρατού και να συνεχίσουν εκεί τη συνέλευση.

Κι ενώ γίνονται αυτά στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Οι δύο εταίροι της τρικομματικής κυβέρνησης έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύει το real.gr, θέλουν την ΕΡΤ να κλείνει για τρεις μήνες, οι εργαζόμενοι να αποζημιώνονται με βάση το μισθό πριν το Μνημόνιο και να ξανανοίγει νέα επιχείρηση, με διαφορετικό οργανόγραμμα με βάση το σχέδιο που είχε εκπονήσει για την δημόσια τηλεόραση ο καθηγητής κ. Αλιβιζάτος.