ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΣε αγορά περισσότερων αντιδραστηρίων από όσα χρειαζόταν το νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης, προέβαινε 60χρονη διευθύντρια η οποία κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. …»

Το αδίκημα είναι κακούργημα και η 60χρονη αντιμετωπίζει όλες εκείνες τις επιβαρύνσεις του νόμου –ακόμη και το ενδεχόμενο να προφυλακιστεί μετά την απολογία της.

Η διευθύντρια του εργαστηρίου ανοσολογίας κατηγορείται ότι, στο χρονικό διάστημα από το 2007 ως το 2012 ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με 4.005.404 ευρώ! Σύμφωνα με την αστυνομία, τα αντιδραστήρια ήταν 20 φορές πάνω από το κανονικό, με αποτέλεσμα να λήγει η προθεσμία χρήσης τους και να καταστρέφονται! Ενδεικτικά, για μία μόνο εξέταση κατά τη διάρκεια ενός έτους, παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια, ενώ χρησιμοποιήθηκαν από αυτά μόνο τα 21. Αγοράστηκαν δηλαδή 3.019 επιπλέον αντιδραστήρια, με την επιβάρυνση για το νοσοκομείο, μόνο γι αυτήν την περίπτωση, να ανέρχεται στο ποσό των 45.867,83 ευρώ.

Μαζί της κατηγορείται 44χρονος υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος εργάζονταν επί 15 έτη στο συγκεκριμένο εργαστήριο. Τον Οκτώβριο του 2011 απολύθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία, αλλά εξακολουθούσε να εργάζεται στο εργαστήριο, χωρίς να μισθοδοτείται από καμία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση έως τον περασμένο Ιανουάριο, όταν απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου έπειτα από την έρευνα που έγινε για το θέμα των αντιδραστηρίων.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.Η έρευνα σχετικά με τυχόν εμπλοκή των φαρμακευτικών εταιρειών που προμήθευσαν με τα αντιδραστήρια το εργαστήριο, συνεχίζεται.