Είπαν... και τι δεν είπαν οι απερχόμενοι υπουργοί, σήμερα, στις παραδόσεις - παραλαβές των υπουργείων. Σήμερα αποκαλύφθηκαν όλα: Από προβλήματα στη συνεργασία, ως νουθεσίες για τις απολύσεις που έρχονται! ...»


Η παρουσία της Φ.Γεννηματά, της πρώτης γυναίκας που αναλαμβάνει τη θέση αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας, ξεχώρισε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής μεταξύ των Π.Παναγιωτόπουλου και Δ.Αβραμόπουλου. Ο νέος υπουργός εξήρε το έργο του προκατόχου του, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μισθολογικές μειώσεις των στελεχών.



Συγκινημένος που επέστρεψε σε έναν γνώριμο χώρο δήλωσε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου παραλαμβάνοντας από τον Αντώνη Ρουπακιώτη. 

Ρουπακιώτης: Έριξα το καράβι στην ξέρα;



Ο τέως υπουργός άφησε αιχμές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λένε διάφοροι πως ο Ρουπακιώτης είναι για γέλια και για κλάματα, λένε πως έσπρωξα το καράβι στην ξέρα. Είχα πρόβλημα συνείδησης πώς εγώ που δεν έχω τη δύναμη να σπρώξω ούτε μια κουβαρίστρα μπόρεσα να ρίξω έξω μια κυβέρνηση. Ένιωσα απελπισμένος, αφού άλλα δημοσιεύματα έλεγαν πως ως πολιτικός συνδικαλιστής και μεγαλοδικηγόρος έκανα μια τρύπα στο νερό και μήπως κατέστρεψα την Ελλάδα. Ρώτησα τον οδηγό μου τον Παναγιώτη: 'οδήγησα την Ελλάδα σε αδιέξοδο; Άστο, μου είπε, το παίρνω επάνω μου'. Για να τα λένε αυτοί που τα λένε θα έχουν δίκιο αφού είναι ειδικοί. Άλλωστε δεν πιστεύω ότι υπάρχουν κέντρα συμφερόντων», κατέληξε.

Σκοπούλης: Δεν είχα την καλύτερη συνεργασία...

Tο μεγάλο στοίχημα είναι ο συγκερασμός του υπέρτατου αγαθού της υγείας με τις δεσμεύσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του. «Στόχος μου είναι να φύγω από 'δω με ψηλά το κεφάλι» είπε και ενημέρωσε τους φορείς της υγείας ότι το γραφείο του θα είναι πάντα ανοιχτό για όλους. «Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι όλα όσα έγιναν στο υπουργείο Υγείας θα κριθούν από τις εξελίξεις και θα αξιολογηθούν από τους πολίτες. 

Με αιχμές για τη συνεργασία που είχε με την πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποχώρησε η Φωτεινή Σκοπούλη. «Δεν μπορώ να πω ότι είχα την καλύτερη συνεργασία με τους συναδέλφους μου. Σκεφτόμουνα και έπραττα διαφορετικά». Τόνισε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει αν ενδιαφερόμαστε για την επιβίωση των συντεχνιών.

Ο πρώην αναπληρωτής Υγείας Μάριος Σαλμάς περιέγραψε με παραδείγματα τα αποτελέσματα της πολιτικής του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παρέλαβα έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και τον παραδίδω με τρέχον έλλειμμα 1 δισ. ευρώ».

Μανιτάκης: Μεταρρύθμιση δε γίνεται με τυφλές απολύσεις


Την ανάγκη η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υπογραμμίσει στην τρόικα ότι η αναδιοργάνωση του δημοσίου δεν γίνεται με «τυφλές απολύσεις» υπογράμμισε ο απερχόμενος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, παραδίδοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.



«Έχω συνείδηση των δυσκολιών, αλλά και των ευκαιριών που μπορούμε να χτίσουμε. Με λίγα μέσα και σε λίγο χρόνο οφείλουμε να κάνουμε πολλά. Όταν πιστεύουμε στο σκοπό και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οι Έλληνες μπορούμε να κερδίζουμε δύσκολες μάχες». Αυτό τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, έχοντας δίπλα του το νέο αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής του υπουργείου από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Χαράλαμπο Αθανασίου. «Σώσαμε τους δήμους από χρεωκοπία», είπε στη δική του ομιλία ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Όλοι χαρούμενοι στο Πολιτισμού



Τη χαρά τους για την επανασύσταση του υπουργείου Πολιτισμού εξέφρασαν τόσο ο υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, Κ.Αρβανιτόπουλος και ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, στη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής. 

«Tο ΥΠΠΟ επανασυστήνεται και ξεκινάει μια νέα διαδρομή, ελπίζω συναρπαστική, γόνιμη και ωφέλιμη τους ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στην συνεργασία των δύο κομμάτων χαρακτηρίζοντάς την ως «πολύ ενδιαφέρον πολιτικό εγχείρημα».

Συγκίνηση στον Πειραιά κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας στον Μ.Βαρβιτσιώτη από τον Κ.Μουσουρούλη. «Το ελληνικό ναυτικό δαιμόνιο είναι αυτό που έχει βγάλει τη χώρα πολλές φορές από πολλές δυσκολίες και θα πρέπει να εμπιστευτούμε ξανά τους έλληνες ναυτικούς και επιχειρηματίες της θάλασσας» τόνισε ο νέος υπουργός.