Τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η διοικητική μεταρρύθμιση και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις βρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, στο επίκεντρο της συνάντησης του Δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη -στο γραφείο του στο δημαρχείο- με τον ...»
νέο Πρόεδρο της «Δράσης»  ευρωβουλευτή,  Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη τη συνάντηση σημειώνοντας ότι «με τον κ. Σκυλακάκη, αλλά και με τη «Δράση» συνολικότερα  μας συνδέουν και άλλου είδους δεσμοί. Συνεπώς η συζήτηση μας ήταν εφ’ όλης της ύλης: και για θέματα του Δήμου και για θέματα της χώρας και για άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος».
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, σημείωσε: «Αισθανόμουν την ανάγκη, αυτή η συνάντηση να είναι με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πρώτον διότι εδώ γίνεται εξαιρετική δουλειά από μία ανεξάρτητη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι καταφέρνουν και στις πιο αντίξοες συνθήκες να κρατάνε όρθια μια πόλη -που για μένα είναι και αγαπημένη πόλη. Η δεύτερη παρατήρηση αφορά την κουβέντα μας. Συζητήσαμε πάρα πολλά πρακτικά θέματα για την ανακύκλωση, για το κυκλοφοριακό και για τις ευρύτερες ευρωπαϊκές εξελίξεις».