taxi_13-thumb-large_thumb[1]

Ανυποχώρητο εμφανίστηκε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης χθες, στο θέμα της ελεύθερης στάθμευσης των ταξί στην αριστερή πλευρά της οδού Τσιμισκή, όπως ζητούσε επιτακτικά το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί της πόλης. …»

Μετά από πολύωρη συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος και αφού άκουσε το προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί "Ερμής", ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τους οδηγούς ταξί να βάλουν νερό στο κρασί τους αποδεχόμενος να τους δώσει μόνο λίγες περισσότερες θέσεις στις πιάτσες του κέντρου της πόλης από όσες σήμερα διαθέτουν.

"Είστε παντελώς ανυποχώρητοι", τόνισε ο κ. Μπουτάρης προς τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για να προσθέσει: "Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει αυτό το πράγμα. Μας κοροϊδεύει ο κόσμος". Ακόμη ο κ. Μπουτάρης συμπλήρωσε: «Μου λένε ότι μου σέρνουν τα χίλια δυο στο ίντερνετ οι ταξιτζήδες, αλλά εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, δεν έχω ιδέα. Έχω πει πως υπάρχει πολλές φορές ιδιαίτερη μεταχείριση στους ταξιτζήδες. Έχω πει εγώ προσωπικά στη Δ.Α. κάντε τα κορόιδα».

“Οι συγκοινωνιολόγοι δεν είναι φρούτα”!

«Οι επιστήμονες συγκοινωνιολόγοι δεν είναι φρούτα που τα βγάλαμε έξω και δεν ξέρουνε που πάνε τα 4, αλλά είναι εδώ για να βοηθήσουν. Σε όλες τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους ταξιτζήδες η κατάληξη τους είναι ή Τσιμισκή ή τίποτα. Έχετε φτάσει τα πράγματα σε ένα τέτοιο σημείο που έχουνε μουλαρώσει όλοι. Και οι δημοτικοί σύμβουλοι και η Περιφέρεια. Τους λεωφορειοδρόμους δεν τους πειράζουμε. Όποιος τους πειράξει έχασε. Η πόλη δεν είναι το μαγαζί μου, αν ήταν θα σας έλεγα πηγαίνετε εκεί και τελειώνετε. Δεν γίνεται, πρέπει να βάλετε νερό στο κρασί σας. Βγάλτε απ το μυαλό σας την Τσιμισκή. Δεν γίνεται. Ούτε η Παύλου μελά. Πείτε μου θέλουμε 10 με 15 θέσεις εκεί. Ξανασκεφτείτε το. Αλλιώς δεν συζητάμε. Τέλος. Αρνούμαι να κάνω άλλη συνάντηση. Το θέμα είναι πολιτικό πια», κατέληξε ο δήμαρχος.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Σωματείου "Ερμής", Κώστας Γιαννακάκης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο επισήμανε ότι αν η δημοτική αστυνομία συνεχίσει να απαγορεύει στους συναδέλφους του να παρκάρουν στην αριστερή πλευρά της Τσιμισκή, ενώ επιτρέπει την παράνομη στάθμευση σε Ι.Χ. αυτοκίνητα "νίπτει τα χείρας του" για το πως θα αντιδράσουν οι ταξιτζήδες στις υποδείξεις των δημοτικών αστυνόμων.

Ο κ. Γιανακκάκης ακόμη πρόσθεσε: «Αν ισχύει αυτό που λέει ο δήμαρχος ότι εγώ θέλω το παράνομο παρκάρισμα τότε κ εγώ διεκδικώ τη θέση μου εκεί. Αν η δημοτική αστυνομία κατεβεί μόνο για να γράψει εμάς δεν ξέρω πως θα αντιδράσω... Δεν είναι απειλή είναι πραγματικότητα».

Καρατάκης: Μόνον η βιτρίνα της πόλης σας νοιάζει

Ο κ. Δημήτρης Καρατάκης, αντιπρόεδρος ιδιοκτητών ταξί του Σωματείου "Ερμής", τόνισε από το βήμα του Δ.Σ.: «Μόνο η βιτρίνα της πόλης σας νοιάζει. Η Τσιμισκή η Αριστοτέλους και η Μητροπόλεως. Πουθενά αλλού. Γιατί επιτρέπετε το χάλι με τους ποδηλατοδρόμους των οδών Δωδεκανήσου και Καυτατζόγλου και σας νοιάζει μόνο το κέντρο;".

Ο αντιδήμαρχος αστικού περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης τόνισε: «H στάθμευση στην αριστερή μεριά της Τσιμισκή είναι παράνομη. Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε το παράνομο παρκάρισμα στην Τσιμισκή για να λέμε πως δεν μας αφήνουν να παρκάρουμε εκεί γι αυτό. Ούτε η περιφέρεια θέλει το αριστερό παρκάρισμα στην Τσιμισκή. Με την περιφέρεια δεν έχουμε καλή σχέση σε αυτά τα θέματα. Ούτε και στο θέμα των ποδηλατοδρόμων», είπε και συνέχισε:

«Παρουσιάσαμε μια πλήρη μελέτη. Προτείνουμε τριπλάσιες θέσεις από αυτές που ήδη υπάρχουν. Θελήσαμε να σας προσφέρουμε χώρο στο Μέγαρο Μουσικής και στην Αγίας Σοφίας. Εσείς πρέπει να περιφρουρήσετε την πρόταση. Είμαστε πρόθυμοι να δούμε και τις άλλες προτάσεις σας αλλά στην Τσιμισκή είναι αδύνατον. Η πρόταση που καταθέσαμε είναι πλήρης περιμένουμε και τις δικές σας. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα».

Μάτης: Ξεπερασμένη λύση οι επιπλέον θέσεις

Στην τοποθέτηση του για το πρόβλημα των οδηγών ταξί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες, Οικολογία στην Πράξη», κ. Χρήστος Μάτης δήλωσε: «Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι μια διαδικασία που δεν τηρήθηκε. Τρεις χιλιάδες ψηφοφόροι είναι οι ταξιτζήδες, γι' αυτό συμβαίνει αυτό που συμβαίνει. Και γιατί θέλουν χώρους στάθμευσης; Γιατί δεν έχουν δουλειά. Αν δώσουμε θέσεις στην Τσιμισκή, στην πορεία θα χρειαστούν κι άλλες . Η λύση είναι να λύσουμε ένα πρόβλημα και να μην ξαναχρειαστεί να ξανασχοληθούμε με αυτό μετά από 6 μήνες πάλι. Τα προβλήματα αυτά δεν γίνεται να λυθούν με τεχνικές λύσεις του τύπου δώσε μας 100 θέσεις 200 θέσεις επιπλέον. Το πρόβλημα είναι απόρροια μια κατάστασης στην οποία ζούμε. Η λύση αυτή είναι ξεπερασμένη. Χρειάζεται η συμβολή των ταξί σε αυτό. Δεν είναι λύση οι εξτρά θέσεις στάθμευσης στην Τσιμισκή. Δεν λύνουμε έτσι το οικονομικό πρόβλημα που έχετε ήδη. Αυτορρύθμιση είναι η λύση στο πρόβλημα σας και όχι οι επιπλέον θέσεις».

Στις τοποθετήσεις τους τέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν κατά της ελεύθερης στάθμευσης των ταξί στην αριστερή μεριά της Τσιμισκή με εξαίρεση τον κ. Στάθη Αβραμίδη, που ζήτησε το ελεύθερο παρκάρισμα των ταξί στην αριστερή πλευρά του κεντρικότερου δρόμου της Θεσσαλονίκης.