xalazi_paragogi_03.jpg

Μεγάλες καταστροφές, κυρίως σε γεωργικές καλλιέργειες, προκάλεσε πρωτοφανής χαλαζόπτωση που έπληξε χθες το απόγευμα πολλές περιοχές της Ημαθίας. …»

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως το χαλάζι είχε μέγεθος «γροθιάς μεγάλου άντρα».

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης συγκάλεσε για σήμερα, στις 10 το πρωί, έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή δημάρχων, ομάδων παραγωγών και του τοπικού διοικητή του ΕΛΓΑ με στόχο να δοθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νάουσας, η χαλαζόπτωση ξεκίνησε στις 5.30΄το απόγευμα, ήταν πρωτοφανής σε ένταση και διήρκησε πάνω από μισή ώρα και ήταν σε μέγεθος καρυδιού, συνοδεύτηκε από σφοδρή βροχόπτωση, πλήττοντας το σύνολο σχεδόν του Δήμου Νάουσας (Νάουσα, Ανθέμια, Ειρηνούπολη).

Να σημειωθεί ότι η Ημαθία, νομός ροδακινοπαραγωγών, έχει, ήδη, κλείσει συμφωνίες εκατομμυρίων, για την εξαγωγή ροδάκινων –επιτραπέζιων και συμπύρηνων- στις αγορές της Ρωσίας. Επίσης, υπάρχουν παραγωγές άλλων φρούτων που, αυτήν τη στιγμή, βρίσκονται σε ανθοφορία.