Κατηγορηματικός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, για άλλη μία φορά, σχετικά με την επένδυση χρυσού της Βόρειας Χαλκιδικής. Διεμήνυσε στους μεταλλωρύχους από την «Ελληνικός Χρυσός» ότι «η επένδυση θα γίνει»! ...»

Οι μεταλλωρύχοι πήγαν και τον βρήκαν, έξω από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, όπου έγινε το προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Τον κάλεσαν να επισκεφθεί την περιοχή. Ο Πρωθυπουργός τους έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η επένδυση θα προχωρήσει. Κι εκείνοι του απάντησαν ότι είναι «παλικάρι»!

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να διασφαλισθεί η  εργασία τους, από αυτούς που αντιδρούν στην επένδυση. Ο κ. Σαμαράς στράφηκε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και του ζήτησε να εξεταστούν οι φάκελλοι περιβαλλοντικών μελετών, για να προχωρήσει η επένδυση.

Την ίδια διαβεβαίωση παρείχε ο πρωθυπουργός και λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όταν και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αντιδράσεις από Γλέζο, ΚΚΕ και μερίδα κατοίκων

«Όποιος αγαπάει τον τόπο του, δεν τον ξεπουλά με πρόσχημα τις επενδύσεις και άλλοθι την ανεργία», απάντησε ο Μανώλης Γλέζος στον Πρωθυπουργό.

Αντίδραση και από το ΚΚΕ, το οποίο, σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι οι επενδύσεις «θα ωφελήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και θα στηριχτούν στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και σε άλλα που είναι προ των πυλών, όπως οι απολύσεις, η επέκταση της φοροληστείας, η ενεργοποίηση μηχανισμών κατάσχεσης ακόμη και για την πρώτη κατοικία».

Την απόφαση τους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής επισημαίνουν οι επιτροπές κατοίκων που αντιτίθενται στην επένδυση, σε επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό. Όπως αναφέρουν, ο δρόμος του αγώνα είναι χωρίς γυρισμό. Οι επιτροπές τονίζουν ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει «καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατικού κράτους» στη Χαλκιδική κι έχει «εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας, άθλιας προπαγάνδας και κρατικής καταστολής».