water_06.jpg

Ανοικτή λαϊκή συνέλευση, για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ Α.Ε., πραγματοποιεί, σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, η γραμματεία του συντονιστικού φορέων και πολιτών «SOSte το Νερό». …»

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αυλή του νέου δημαρχείου της Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το νερό σαν εμπόρευμα και προσφέρει την ΕΥΑΘ μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών. Το δώρο της Φύσης, το νερό, αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και χαρίζεται σε ιδιώτες. Ένα φυσικό και δημόσιο αγαθό θα γίνει ιδιωτικό μονοπώλιο», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της πρωτοβουλίας.

Να σημειωθεί ότι το συντονιστικό φορέων «SOSτε το Νερό» είχε υποβάλει φάκελο συμμετοχής στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ο οποίος, όμως, απορρίφθηκε, όπως και αυτός του επιχειρηματία – μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Την ίδια στιγμή, οι δήμοι της Θεσσαλονίκης επιμένουν στη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα κι έχουν απευθυνθεί, μέσω της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και της ΚΕΔΕ στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών –χωρίς, πάντως, να διαφαίνεται πρόθεση από πλευράς της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει το πλαίσιο διενέργειας δημοψηφισμάτων από τους δήμους, αν και η διενέργειά τους προβλέπεται ακόμη και από το «Σχέδιο Καποδίστριας».