Παρέα με την κόρη του, Ελβίνα, προσήλθε, σήμερα το μεσημέρι, στο εκλογικό τμήμα που έχει στηθεί στο πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας και ψήφισε εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων Γραμματειών των οργανώσεων του Κινήματος, ο ...»
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Αμέσως μετά, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως, με την διαδικασία της ψηφοφορίας «ολοκληρώνεται η θεσμική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ» και υπογράμμισε πως «οι νέες γραμματείες θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος για την ανασυγκρότηση του κόμματος, αλλά και τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται». Απηύθυνε «συντροφική πρόσκληση» για «συστράτευση» σε «φίλους» και «στελέχη» και υπογράμμισε:

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα τυπικό κόμμα αλλά ο εκφραστής της πολύ μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», γιατί μόνον αυτό ανήκει στο χώρο μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς «που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι πρέπει και οι νεότεροι να μάθουν ότι εκτός από τα τελευταία τρία χρόνια, το ΠΑΣΟΚ είχε προχωρήσει σε βαθιές πολιτικές πρωτοποριακές τομές. «Έχουμε επωμιστεί το βάρος της κρίσης αλλά αυτό αφορά τρία χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Πρέπει να θυμηθούν όλοι οι Ελληνες και να μάθουν οι νεότεροι, που δεν ξέρουν τι ισχύει στον τόπο αυτό και τι σημαίνει μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη» είπε.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα. Στην Α Θεσσαλονίκης 29 άτομα έχουν θέσει υποψηφιότητα, ενώ στη Β, έθεσαν υποψηφιότητα 13.