"Καθαρός" βγήκε ο δήμοος Νεάπολης Συκεών, από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο έλεγχος αφορούσε τη χρηματική διαχείριση του 2009 κι έγινε μετά από ανώνυμες καταγγελίες, όπως κι άλλοι δύο έλεγχοι στο παρεθλόν, από ειδικά σώματα ελεγκτών.


Τα αποτελέσματα της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανακοινώθηκαν, από το δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «...κηρύσσουμε ορθώς έχοντες τους λογαριασμούς της χρηματικής διαχείρισης και τον απολογισμό εσόδων και εξόδων του δήμου Συκεών του οικ. έτους 2009, δηλ. από 1 Ιανουαρίου 2009 έως 31 Δεκεμβρίου 2009, κατά το οποίο υπόλογοι ήταν ο Δήμαρχος, τα μέλη του Δ.Σ. και ο Ταμίας του Δήμου, και καθορίζουμε το χρηματικό υπόλοιπο της 31 Δεκεμβρίου 2009 που μεταφέρεται στην επόμενη διαχείριση σε 21.368.577,51 ευρώ»

«Πήραμε άριστα και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για άλλη μια δικαίωση του τρόπου διαχείρισης των οικονομικών του δήμου μας που γίνεται με απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και σεβασμό του δημόσιου πλούτου. Και με το πόρισμα αυτό επιβραβεύεται η προσήλωσή μας στις αρχές νομιμότητας και χρηστής διαχείρισης, κάτι που επιβεβαιώθηκε πολλές φορές στο παρελθόν από ανάλογους ελέγχους, γεγονός που καθιστά το δήμο μας πρότυπο σε όλη την επικράτεια», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης κατά την παρουσίαση του πορίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.