esiemth4.jpg

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εξέδωσε ειδική ανακοίνωση σήμερα, για να θέσει προ των ευθυνών τους, όσους δημοσιογράφους εξακολουθούν να …»

αναρτούν στις ιστοσελίδες που εργάζονται, ειδήσεις πέρα από αυτές που έχουν σχέση με την απεργία.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ-Θ, «επισημαίνει στους συναδέλφους που απασχολούνται σε διαδικτυακά Μέσα ότι είναι καταστατική υποχρέωσή τους να ενεργούν σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ για απεργιακές κινητοποιήσεις. Η παραβίαση της υποχρέωσης αυτής αποτελεί αντικείμενο πειθαρχικού ελέγχου».

Η αλήθεια είναι ότι, στα διαδικτυακά, τις τελευταίες ημέρες, το πράγμα παραπήγε. Με τη (φθηνή) δικαιολογία ότι «ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται», οι άρχοντες του copy paste έχουν γεμίσει τα «ενημερωτικά» site τους με δελτία τύπου τα οποία εκδίδουν τα υπουργεία, τα κόμματα και η… αστυνομία. Ελάχιστοι κράτησαν τα προσχήματα και δημοσίευσαν λίγες ειδήσεις που να αφορούν την απεργία των δημοσιογράφων.

Το www.salonica-news.gr, σεβάστηκε όλες τις απεργίες της ΕΣΗΕΜ-Θ ως σήμερα και συμμετείχε, χωρίς να αναρτά ούτε είδηση. Στην συγκεκριμένη απεργία, ανήρτησε ειδήσεις που αφορούσαν την απεργία, τις ανακοινώσεις της Διασωματειακής Επιτροπής, της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΠΟΕΣΥ και δυο – τρεις ειδήσεις με δηλώσεις για το θέμα της ΕΡΤ. Επειδή, όμως, κάποιοι χρησιμοποιούν το όλο θέμα για… φερετζέ και συνεχίζουν το κυνήγι του κλικαρίσματος, ξεφεύγοντας και δημοσιοποιώντας ειδήσεις που ουδεμία σχέση έχουν με το θέμα της ΕΡΤ, από αυτήν τη στιγμή θα περιορίσουμε τις αναρτήσεις μας μόνον στα καθαρά απεργιακά.

Ήδη, το www.salonica-news.gr, είχε διακόψει την κανονική ροή και δημοσίευε ελάχιστες αναρτήσεις την ημέρα –κι αυτές σχετικές με την απεργία. Πλέον, θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τη ροή, περιοριζόμενο μόνον στις απαραίτητες ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ, των εργαζόμενων στην ΕΡΤ και της Διασωματειακής Επιτροπής.