Άρχισαν στη Θεσσαλονίκη οι διαδικασίες του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. Θα κορυφωθούν στις 11 το πρωί της Κυριακής με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς». …»

Σήμερα και αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις κλιμακίων της ΝΔ με δεκάδες φορείς από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ώριμη, χρήσιμη και κρίσιμη» χαρακτήρισε την προσυνεδριακή διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Θανάσης Μπούρας, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Ο κ. Μπούρας παραδέχτηκε την κρίση του κομματικού συστήματος στη χώρα. «Δεν αμφισβητούμε την πραγματικότητα», είπε. «Ως μάχιμος βουλευτής βλέπω την αποστροφή του κόσμου στο σύστημα. Πρέπει, όμως, να επαναφέρουμε τα πράγματα στη σωστή βάση. Να αποκτήσει ο κόσμος –και πάλι- εμπιστοσύνη στην κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. τόνισε πως «κάποιοι εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες του λαού».

Για την προσυνεδριακή διαδικασία της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι τα στελέχη της Ν.Δ. αφουγκράζονται τους εκπροσώπους της κοινωνίας και των παραγωγικών τάξεων, ασχέτως από ποιον χώρο προέρχονται. Στην ερώτηση του τι ζητούν, από την Νέα Δημοκρατία, όσοι συνομιλούν με τα στελέχη της στον προσυνεδριακό διάλογο, απάντησε πως «ο κόσμος θέλει την εφαρμογή των νόμων και ζητά ανάπτυξη», κάτι που, όπως πρόσθεσε «είναι και η αγωνία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά».