«Δυστυχώς, η Αριστερά στη χώρα μας, δεν μπορεί να σηκώσει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Αρέσκεται στην αντιπολιτευτική κριτική». Αυτό δήλωσε ο ...»
βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100  και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.


Μάλιστα πρόσθεσε πως «το ίδιο ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η βάση του κόμματος δε θα ήθελε να αναληφθεί μια τέτοια ευθύνη», είπε.

Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε πως η τρικομματική κυβέρνηση στον έναν χρόνο ύπαρξής της «τα πήγε καλά, λειτούργησε και αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό». Παραδέχτηκε, πάντως, ότι «προς στιγμήν δημιουργήθηκε αμφιβολία στους εταίρους μας για το πώς θα προχωρήσουμε», καθώς «επί δέκα μέρες ασχολούνταν όλοι με την κρίση στην ΕΡΤ».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι η τετραετία» κι εξέφρασε την ελπίδα «να ξεπερνιούνται οι όποιες διαφορές. Άλλωστε οι πολιτικές θα συνδιαμορφώνονται, αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι, πλέον, μέλος της κυβέρνησης και συμμετέχει, ως αντιπρόεδρος, σε αυτήν, θεσμικά».