Χωρίς μνηστήρες έμεινε τελικά η ΔΕΠΑ, καθώς ούτε η ρωσική Gazprom ούτε και η Μ+Μ Gaz των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές, δημιουργώντας επιπλοκές στον κρίσιμο διαγωνισμό. ...➽
Η μόνη προσφορά που κατατέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ αφορά τον ΔΕΣΦΑ και προέρχεται από την Αζέρικη εταιρεία Socar, μετά την αποχώρηση της ρωσικής Sintez. Για μη ικανοποιητική εξέλιξη μιλά η αγορά.


«Πολύ κακή» χαρακτήρισε την εξέλιξη ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη.

«Ένας γιγαντιαίος οργανισμός, δεν κατέθεσε οικονομική προσφορά. Ας ελπίσουμε, με τις νέες διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν, ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον», πρόσθεσε ο κ. Καράογλου.

Για το ενδιαφέρον διεθνών κονσόρτσιουμ επιχειρηματιών για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης έδειξε να μην ανησυχεί. Είπε ότι «το λιμάνι μας είναι φιλέτο» καθώς έχει «και στρατηγική και γεωπολιτική σημασία», καθώς βρίσκεται κοντά στην ενδοχώρα της βαλκανικής και αποτελεί «το συντομότερο δρόμο προς την Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάπτυξη της περιοχής, ο Αντώνης Σαμαράς, στάθηκε στη φράση του πρωθυπουργού, πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «να σπάσει αβγά». «Και πρέπει να σπάσουμε αβγά», τόνισε, προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός έδειξε αποφασισμένος να μη δειλιάσει μπροστά στο πολιτικό κόστος».