Ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη από την προσέλευση φίλων και στελεχών του «κινήματος» στις εκλογές για την ανάδειξη Γραμματειών. ...»


«Η προσέλευση είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε», υποστήριξε ο Χρόνης Μακρίδης, πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Όπως υπογράμμισε, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής οργάνων, μετά την πρόσφατη εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής, «το ΠΑΣΟΚ έχει, πλέον, οργανωμένη θεσμική εκπροσώπηση για να βγει στον κόσμο». Πρόσθεσε ότι ως τις 3 Σεπτεμβρίου, όταν και θα γίνει το μεγάλο επιστημονικό και οργανωτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, «θα εξειδικεύσει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας». Όσο για την εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου, είπε πως σε αυτήν «θα παρουσιαστεί  η ιστορική διαδρομή του κινήματος, με τα επιτεύγματα και τα λάθη, για να καταλάβουν όλοι ότι επιλέξαμε το μικρότερο κακό για τη χώρα. 

Στην επισήμανση ότι το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να χαράζει νέα πορεία, μόνο του, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έκανε άνοιγμα, στην τρικομματική κυβέρνηση στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως «ο Σαμαράς πατά σε στρωμένο έδαφος για να κάνει τις πολιτικές του» και τον κατηγόρησε πως «δεν είναι έντιμος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ». Υπογράμμισε πως στο κίνημα «κάναμε το σωστό για τη χώρα, αλλά το κάναμε μόνοι μας» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πολιτική κωλοτούμπα, καθώς ξέχασε το Ζάππειο 1 και 2».

Ο κ. Μακρίδης τόνισε πως ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν έχουν κοινή πολιτική, υποστήριξε πως τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται «δεν είναι στο DNA του ‘κινήματος’», χαρακτήρισε «λαθρεπιβάτη» τον Κ. Καραμανλή που «πήδησε από το πλοίο και παρέδωσε τη χώρα με διπλάσιο έλλειμμα από αυτό που την παρέλαβε» για να καταλήξει: «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ θα προτάξουμε την αποκατάσταση των αδικιών. Γι αυτό και ο πρόεδρός μας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε, χθες, από τις Συκιές την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική συνοχή και τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων». 


Χθες, ο κ. Βενιζέλος μίλησε σε εκδήλωση για την κοινωνική πολιτική, στη Νεάπολη. Τόνισε πως «αυτό που έχει σημασία είναι να αντλήσουμε τα ισχυρότερα και σοβαρότερα επιχειρήματα προκειμένου να πείσουμε τους συνομιλητές μας ότι η Ελλάδα και δεν πρέπει και δεν μπορεί να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα». Αφορμή για τη δήλωση του κ. Βενιζέλου στάθηκε η συζήτηση που άνοιξε γύρω από την έκθεση του ΔΝΤ και τα λάθη των εταίρων μας.