paok_diamartiria_01Αποφυλακίζονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κατηγορούνται για επεισόδια που είχαν γίνει, πριν περίπου έναν χρόνο, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Τούμπα. …»

Οι οπαδοί είχαν συλληφθεί μετά από εφόδους της αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών. Συνολικά, τότε, τον Ιούνιο του 2012, είχαν προσαχθεί 34 άτομα.

Με το βούλευμα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αφήνονται ελεύθεροι ως την δίκη τους, με χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, ανά 15 ημέρες, στο οικείο αστυνομικό Τμήμα. Επίσης, πρέπει να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα σε κάθε αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας.

xoyligkan_20120122_01Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, επικεφαλής συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ, όπου, επιπλέον, γινόταν εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων, εξάλλου, φέρονται να εργάζονταν στην ασφάλεια του γηπέδου της Τούμπας, διατηρώντας έμμισθη σχέση με την ΠΑΕ.

Κατά τις εφόδους των αστυνομικών σε συνδέσμους και σπίτια είχαν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, εκτοξευτήρες, τσεκούρια, μαχαίρια, σπαθιά, σιδηρογροθιές και ρόπαλα. Από τα 34 άτομα που συνελήφθησαν, οι επτά είχαν προφυλακισθεί μετά τις απολογίες τους, και οι υπόλοιποι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους.