klain_naomi_20130531_01Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται, σήμερα, η ακτιβίστρια κατά της παγκοσμιοποίησης, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Ναόμι Κλάιν. Η κ. Κλάιν θα πάρει μέρος στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: …»

«Δομές και Δράσεις ενάντια στον Καπιταλισμό: Η Προοπτική της Αυτοδιαχείρισης», που οργανώνεται, στις 7 το απόγευμα, στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει και εκπρόσωπος του σωματείου εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των εργατών της επιχείρησης.

Η Ναόμι Κλάιν βρίσκεται, αυτές τις ημέρες στην Ιερισσό και στη Μεγάλη Παναγιά και γυρίζει ντοκιμαντέρ για το κίνημα των κατοίκων της περιοχής κατά της εξόρυξης χρυσού. Αυτό που κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον της Ν. Κλάιν ήταν η ανοιχτή επιστολή των γυναικών της περιοχής, μετά την καταδρομική νυχτερινή επιχείρηση της αστυνομίας Μαζί με το συνεργείο της επισκέφτηκε το δάσος και το ρέμα Καρατζά, όπου σχεδιάζονται το ανοιχτό όρυγμα και το φράγμα. Επισκέφθηκε, ακόμη, τις εγκαταστάσεις της εταιρίας και τα δικαστήρια του Πολυγύρου, την ημέρα που δικαζόταν ένας από τους συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών, τον περασμένο Φεβρουάριο.