«Σπονδυλική στήλη της οικονομικής ζωής της χώρας» χαρακτήρισε την Εθνική Τράπεζα, στο κήρυγμά του, πριν από λίγο, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. ...»


Τόνισε ότι δεν πρέπει ούτε να χαθεί, ούτε να πάψει να είναι ελληνική και εθνική.  Κάλεσε και τους Έλληνες του εξωτερικού, να πάνε τα χρήματά τους σε όποιαν τράπεζα θέλουν, αλλά να μην αφήσουν την Εθνική Τράπεζα να χαθεί. Μάλιστα, πρόσθεσε πως κι ο ίδιος κατέθεσε δύο μισθούς του στην Τράπεζα, για ενίσχυση!

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε και στο θέμα της αναταραχής στη γειτονική Τουρκία. «Λυπούμεθα και ανησυχούμε και δεν χαιρόμαστε γι αυτήν την κατάσταση», είπε. Και πρόσθεσε: «Αλλά να αφήσουν κι εμάς ήσυχους, μέσα στα σύνορα της πατρίδας μας».

Τέλος, για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι αν θα παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά αν θα δοθεί η λίστα στη δημοσιότητα. «Γιατί δε μας τη λέτε την κατάσταση; Να τη δούμε, όχι για τίποτε άλλο, αλλά για να καταλάβουν οι Έλληνες ότι πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα στην πατρίδα», είπε ο Παναγιότατος.