oasth_ekdotiria_02.jpg

Αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ προτείνει η κυβέρνηση στη διοίκηση του Οργανισμού. Στην συνάντηση που έγινε την Παρασκευή στην Αθήνα μεταξύ του προέδρου του ΟΑΣΘ και …»

στελεχών του Υπουργείου Ανάπτυξης, ζητήθηκε η υπογραφή ενός «μνημονίου» μεταξύ της κυβέρνησης και του Οργανισμού, στο οποίο θα προβλέπεται αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και η μείωση του κόστους του οργανισμού με τη μείωση δρομολογίων.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις το Υπουργείο θα δώσει και τα οφειλόμενα στον Οργανισμό, που ανέρχονται σε 80 εκατομμύρια Ευρώ.

Το θέμα αναδείχτηκε μέσα από επιστολή του προέδρου του ΟΑΣΘ, Χ. Στεφανίδη, προς τους φορείς της πόλης. Αναμένεται ότι, στις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει αντίδραση από τους φορείς –και ειδικά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που πρώτο αντέδρασε όταν, την τελευταία φορά, ήταν ο οργανισμός που είχε κάνει λόγο για αύξηση της τιμής του κομίστρου.

Το υπουργείο προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις εξής τιμές: 1 ευρώ για την κανονική διαδρομή (τώρα η τιμή είναι στα 0,80 €), 1,20 € για το εισιτήριο μακράς διαδρομής (τώρα κοστίζει 0,90 €), 0,50 ευρώ για το φοιτητικό εισιτήριο και το εισιτήριο ηλικιωμένων (τώρα στα 0,40 €) και 0,70 € για το φοιτητικό μακράς διαδρομής (τώρα στα 0,50 €).

Ανάλογες θα είναι οι αυξήσεις και στις κάρτες μηνιαίων και εξαμηνιαίων διαδρομών.

Υπολογίζεται ότι οι μηνιαίες μετακινήσεις μιας τετραμελούς οικογένειας θα επιβαρυνθούν με 20 €!

Να σημειωθεί ότι ο ΟΑΣΘ χρεώνει, ήδη, 0,10 € ακριβότερα τα εισιτήρια που εκδίδονται από τα ειδικά μηχανήματα των λεωφορείων, τα οποία, επίσης, θα ακριβύνουν ακόμη περισσότερο. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα εν λόγω μηχανήματα δεν δίνουν ρέστα στους επιβάτες.