Άνοιγμα στον επενδυτικό και εμπορικό τομέα της Ελλάδας έκανε η Επίτιμη Πρόξενος της Τσεχικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κα Μαργαρίτα Ιγνατίδου. …»

Προερχόμενη από τους επιχειρηματικούς κύκλους η κα Ιγνατίδου ,τόνισε ότι από εδώ και πέρα ανοίγονται νέες προοπτικές στις σχέσεις των δύο κρατών ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε καλή προσπάθεια ανάπτυξης νέων συνεργασιών θα έχει σύμμαχο και την ίδια.

Με ιδιαίτερη επισημότητα και την παρουσία πολλών εκλεκτών προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια του Επιτίμου προξενείου της Τσεχικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Στη δεξίωση που παρατέθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency , δόθηκε πανηγυρικός χαρακτήρας με δεδομένο ότι το Προξενείο ξαναάνοιξε τις πύλες του μετά από δύο χρόνια, ενώ έγινε ειδική μνεία στις προοπτικές που διανοίγονται για τη διεύρυνση της Ελληνο-Τσεχικής συνεργασίας σε εμπορικό, επενδυτικό αλλά και σε τουριστικό επίπεδο.

«Η Τσεχία ως μία καθαρά βιομηχανική  χώρα έχει πάρα πολλά να δώσει  στην Ελλάδα. Ειδικά η Θεσσαλονίκη, μια κατ΄ εξοχήν εμπορική πόλη, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό κόμβο  προκειμένου να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο διμερείς συνεργασίες σε πολλούς  τομείς, τόνισε η Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κα Hana Sevcikova,η οποία  ευχήθηκε «να επικρατεί ευδαιμονία και ευτυχία στις ΕλληνοΤσεχικές σχέσεις».

Τις πρώτες τις δηλώσεις για τα καινούρια της καθήκοντα αλλά και τη νέα σελίδα που ξεδιπλώνεται στα σχέσεις των δύο χωρών ανέλυσε η Επίτιμη Πρόξενος της Τσεχικής Δημοκρατίας  κα Μαργαρίτα Ιγνατιάδου.

«Βασικός μου σκοπός είναι να συμβάλω στην εμβάθυνση των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τσεχία. Θα ήθελα όμως να εντείνω τις εμπορικές συναλλαγές των δύο κρατών , να διοργανώσω σεμινάρια και παρουσιάσεις  εταιριών  καθώς και να αναζητήσω νέες ευκαιρίες  στον επενδυτικό τομέα. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντά μου, υπογράμμισε καταλήγοντας η Επίτιμη Πρόξενος,  συγκαταλέγεται και ο πολιτισμός και στο πλαίσιο αυτό επιθυμώ να παρουσιάσω στη Θεσσαλονίκη κλασικά έργα της Τσέχικης μουσικής ,να ιδρύσω μια μικτή παιδική ορχήστρα καθώς και να διοργανώσω εκθέσεις, αλλά και προβολές ταινιών».

Σύντομη εισήγησή έκανε και  η γενική Διευθύντρια  της Διεύθυνσης Νομικών και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας  Κα Jana Reinisova. «Πρώτιστο καθήκον μας είναι να είμαστε στο πλευρό όλων των Τσέχων που ζούν στην Ελλάδα αλλά και όσων θέλουν να ταξιδέψουν προς  την Ελλάδα. Από κει και πέρα, στοχεύουμε στην οικονομική ανάπτυξη και θέλουμε να εξελιχτούν προς το καλύτερο οι συνεργασίες των δύο πλευρών, στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό αλλά και στον επενδυτικό τομέα».

Το παρόν στην εκδήλωση ,από πλευράς της Τσεχική; Δημοκρατίας, έδωσαν ο Αναπληρωτής Πρέσβης Κ. Μίλος Κούτσερα και η Γενική Πρόξενος Κα Μπιάνκα Κοβάτσοβα.

Μετά το πέρας των δηλώσεων-χαιρετισμών, ακολούθησε δεξίωση και στη συνέχεια  στήθηκε ένα ζεστό παραδοσιακό ελληνικό γλέντι αντάξιο της Ελληνικής  φιλοξενίας αλλά και της  συνεργασίας που εγκαινιάζεται ,η οποία  όπως όλα δείχνουν θα έχει μεγάλο ορίζοντα ανάπτυξης.

Στη δεξίωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο επίτιμος Πρόξενος της Λετονίας Άγις Κυνηγόπουλος , πολλοί επίσημοι, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου.