skoupidia_armenika_koimitiria_01Εκτεταμένη εξόρμηση καθαρισμού για την αποκατάσταση και βελτίωση του περιβάλλοντα χώρου των Αρμένικων Κοιμητηρίων, στην προέκταση της οδού Ζωγράφου στην Άνω Πόλη, διοργανώνει …»

ο Δήμος Θεσσαλονίκης σήμερα Πέμπτη 20 και αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013. Συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου θα πραγματοποιήσουν εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων και άλλων αδρανών υλικών από τα πρανή γύρω από τα Νεκροταφεία και τα Βυζαντινά Τείχη, τα οποία είχαν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα, αποκαθιστώντας την εικόνα της περιοχής και βελτιώνοντας το αστικό περιβάλλον.

Στο συγκεκριμένο χώρο, είχε δημιουργηθεί από τους δημότες μία «χωματερή» από την απόθεση απορριμμάτων και άλλων ογκωδών αντικειμένων. Μετά τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης, ο χώρος θα περιφραχτεί ώστε να διαφυλαχτεί η αισθητική της περιοχής που αποτελεί και  σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος λόγω των Βυζαντινών τειχών της Άνω Πόλης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει σαν στόχο τη διατήρηση της καθαριότητας, την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής  και τη βελτίωση της εικόνας των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θανάσης Παππάς και πρόσθεσε:

«Η προσπάθεια είναι καθημερινή και συνεχής με πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις. Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των μνημείων ή άλλων χώρων, στα όρια της δικαιοδοσίας και των αρμοδιοτήτων του Δήμου, είναι μία ακόμη προτεραιότητα. Με παρόμοιες δράσεις σε επιβαρυμένες ή άλλων ιδιαιτεροτήτων περιοχές, υλοποιείται σταδιακά ο σχεδιασμός μας μέσω ενός προγράμματος στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες μας».