Την Ελλάδα θα επισκεφτεί η επικεφαλής των Καναδών Πράσινων, βουλευτής του Καναδικού Κοινοβουλίου και μία από τις πιο γνωστές περιβαλλοντολόγους του Καναδά Elizabeth May μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου ως προσκεκλημένη των  ...»
Οικολόγων Πράσινων, για να ενημερωθεί και να συζητήσει σχετικά με τις εξορύξεις χρυσού που σχεδιάζονται από καναδικές εταιρίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, θα συναντήσει εκπροσώπους κατοίκων και φορέων από το Πέραμα της Θράκης, τη Χαλκιδική αλλά και το Κιλκίς, περιοχές δραστηριοποίησης της Καναδικής μεταλλευτικής εταιρίας Eldorado Gold. Θα επισκεφτεί επίσης τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Στρατώνι της Χαλκιδικής καθώς και το εργοτάξιο στις Σκουριές, όπου θα συναντηθεί με τον διευθυντή του εργοστασίου και θα ακούσει τις απόψεις της εταιρίας, αλλά και των εργαζομένων σε αυτήν.

Μάλιστα για τα συμπεράσματα των επαφών της, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους Οικολόγους Πράσινους και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα για συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης με αρμοδιότητες που άπτονται των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. 

Αποδεχόμενη την πρόσκληση των Οικολόγων Πράσινων, η Elizabeth May δήλωσε, πως «είμαι ευγνώμων στην ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων για την πρόσκληση στην Ελλάδα να ενημερωθώ και να συζητήσω για τις σχεδιαζόμενες εξορύξεις της Eldorado Gold και τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Επίσης, ενόψει της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Καναδά – Ευρωπαϊκής Ένωσης (CETA), είναι σημαντικό να διερευνηθεί επαρκώς και προκαταβολικά κάθε θέμα που μπορεί να οδηγήσει σε υποθέσεις διαιτησίας».