Αφετηρία ριζικών αλλαγών για το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας στάθηκε, για τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου, η επανασύσταση του συγκεκριμένου υπουργείου. Σε χθεσινή δήλωσή του, για τον έναν χρόνο της επανασύστασης, τονίζει: ...»


«Μας δόθηκαν αποκλειστικές αρμοδιότητες, θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση την πρώτη ιστορικά νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ, λύσαμε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων όπως για παράδειγμα αυτό της ενοποίησης του εκθεσιακού μας φορέα, θωρακίσαμε τη Μακεδονία και τη Θράκη όπως ορίζει ο νέος αποκεντρωμένος και αναπτυξιακός μας ρόλος και δρούμε επικουρικά σε δράσεις και ενέργειες που πραγματοποιούνται στον γεωγραφικό χώρο ευθύνης μας. Παράλληλα, συνεχίζουμε να εκπέμπουμε ξεκάθαρα το εθνικό μήνυμα της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, αγκαλιάζουμε όλους τους Έλληνες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, της Δυτικής Θράκης, εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα ευνοϊκό σταθερό επενδυτικό περιβάλλον που θα καταστήσει τη Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή ανάπτυξης και υπόδειγμα ανάκαμψης και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Στη δήλωσή του προσθέτει πως το υπουργείο φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε «στρατηγείο» τόσο για την εθνική ασφάλεια της χώρας, όσο και για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, αλλά και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην πατρίδα μας, με με νέες αρμοδιότητες. Και καταλήγει τονίζοντας: «Γι' αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει».